2024 Museum Beesel - Keramiek zomer 2024

Category:
Description:


Beesel keramiek zomer 2024 Keramiek Kring Limburg

De Keramiek Kring Limburg is uitgenodigd door de Stichting Beesels keramisch erfgoed om in keramiek op een van hun items te reageren en deze samen te exposeren. Als beeldend kunstenaar wil ik je naar kunst laten kijken om zo te ontdekken wat kunst met jou doet. Zodat je kunst koopt die bij je past https://www.anjavanrijen.nl/ #keramiek #Beesel  #expositie

Expositie
Spiegelingen in klei
Oud naast nieuw
Vanaf 5 mei exposeren dertien leden van de Keramiekring Limburg in het Beesels museum.
De keramisten hebben ieder één object gekozen uit de vele keramische objecten van de Stichting Beesels Keramisch Erfgoed uit de voormalige ateliers van St. Joris en Loré. Dit gekozen object is de inspiratiebron voor een nieuw eigen werk.
In de expositie wordt het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ werk naast elkaar getoond. De keramisten geven bij hun werk aan wat hen heeft gemotiveerd in woord en beeld.

De expositie is elke zondag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur vanaf 5 mei tot 29 september 2024.

Voor meer informatie:
www.keramiekkringlimburg.nl 
www.museumbeesel.nl

Over de keramische beelden van Anja:
Als beeldend kunstenaar uit Nederland werk ik met een sterke focus op het creëren van abstracte moderne lijnbeelden. Mijn artistieke proces draait om het verkennen van de kracht en expressieve mogelijkheden van lijnen. Ik geloof dat lijnen een unieke taal spreken en emotie kunnen onthullen zonder de beperkingen van herkenbare vormen.

In mijn atelier ga ik aan de slag met verschillende materialen, vooral klei en keramiek, om mijn visie tot leven te brengen. Ik experimenteer met verschillende lijndiktes, richtingen en composities. Door bewust gebruik te maken van positieve en negatieve ruimtes, waarbij ik een dynamisch samenspel van lijnen die diepte en beweging oproept.

Bij het werken aan mijn abstracte moderne lijnbeelden laat ik intuïtie en spontaniteit toe. Ik omarm de vrijheid van het creëren zonder beperkingen en laat mijn emoties en gedachten stromen terwijl ik de lijnen vormgeef. Ik probeer een balans te vinden tussen gecontroleerde precisie en verliezen.

Het proces van het maken van mijn lijnbeelden is een ontdekkingsreis. Ik speel met verschillende technieken en experimenteer met texturen en materialen om nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Voor mij is het belangrijkste doel van mijn abstracte moderne lijnbeelden om een reactie op te roepen bij de kijker. Ik wil mijn kunstmensen uitnodigen om hun eigen achtergrond en interpretaties te ontdekken. Elke persoon kan een unieke ervaring hebben door het observeren van mijn lijnbeelden, en dat maakt mijn werk zo boeiend en intrigerend.

Ik ben blij om te delen dat mijn abstracte moderne lijnbeelden te koop zijn. Als je interesse hebt in het bezitten van een uniek kunstwerk dat expressie en emotie in jouw leefruimte brengt, nodig ik je van harte uit om mijn collectie te ontdekken. Een van mijn lijnbeelden kan een persoonlijk cadeau zijn, waarbij je een stukje van mijn creativiteit en passie in huis haalt en tegelijkertijd je eigen interpretaties en gevoelens samenvoegt bij het aanschouwen van het kunstwerk.

Als je geïnteresseerd bent in een specifiek kunstwerk, wil meer informatie over prijzen of gewoon een gesprek over mijn kunst gaan, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik kijk vanuit mijn kunst met jou om te delen en te ontdekken hoe mijn abstracte moderne lijnbeelden een bijzondere plek in jouw leven kunnen krijgen.

Met vriendelijke groet,
Anja van Rijen

3 Juni 2024 (Bron: Anja van Rijen)


Tags: #Kunst, #Beesel, #Museum, #Cultuur, #Events,