2024 Grescollege is enorm geschrokken

Category:
Description:


Grescollege door het stof: “Enorm geschrokken

Het Grescollege heeft dinsdag voor het eerst gereageerd op de incidenten van maandag en vrijdag op de middelbare school in Reuver. De lessen gingen dinsdag niet door. “Wij zijn enorm geschrokken van deze gebeurtenissen”, aldus het Grescollege in een statement.

Excuses
De Reuverse school heeft aanvullende maatregelen getroffen en maakt in haar statement excuses voor de ontstane situatie. “Het Grescollege is een kleine school waar iedereen veilig moet zijn en zich veilig moet kunnen voelen. Helaas was dat de afgelopen dagen niet het geval. Dat spijt ons enorm.

Conflict
Het ging er maandag en vrijdag hectisch aan toe op het Grescollege. Een ‘langlopend conflict’ tussen leerlingen onderling liep maandag uit de hand, waarbij de politie moest ingrijpen. Alle overige scholieren moesten binnenblijven omdat de situatie onveilig zou zijn geweest. Er werden twee leerlingen aangehouden, maar zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. In de avond werd een 45-jarige man aangehouden voor de bedreiging en opruiing op het Grescollege.

Plan van aanpak
Vanwege de impact van deze situatie, gaat onze aandacht eerst en vooral uit naar onze leerlingen, collega's en ouders/verzorgers, en het terugbrengen van de rust in onze school”, zo laat het Grescollege weten. De school was naar eigen zeggen al bezig met een plan van aanpak om de kwaliteit en veiligheid op school verder te verbeteren. “Wij blijven hier de komende periode dan ook keihard aan werken”, verzekert het schoolbestuur.

Rust
Verder geeft het Grescollege aan met alle leerlingen, ouders en medewerkers in gesprek te zijn en te zullen blijven. “Voor nu is vooral van belang dat de rust terugkeert op school. Wij doen een dringend appèl op eenieder om ons de tijd en rust te gunnen hier samen met elkaar uit te komen.

Coachles
Woensdag worden de lessen hervat, bevestigt het Grescollege. “De eerste les zal een coachles zijn, waarbij er speciale aandacht zal zijn voor het welbevinden van de leerlingen.

28 Mei 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #112, #Reuver, #Grescollege,