2024 Na 9 jaar afscheid manager Lommerbergen

Category:
Description:


Manager Marcel Glaser neemt na 9 jaar afscheid van Lommerbergen

Na negen jaar is er een einde gekomen aan het dienstverband van Marcel Glaser bij vakantiepark De Lommerbergen in Beesel. Glaser was er General Manager en zag zijn park de afgelopen jaren stappen maken.

 Genoeg kilometers
Een park dat toekomstbestendig is. Ik denk best wel dat wij koploper zijn geweest, zeker als je praat over de 26 miljoen euro die we geïnvesteerd hebben”, antwoordt Glaser op de vraag wat hij nalaat in Beesel. Dit jaar wordt hij 65 en hij wil graag meer tijd doorbrengen met zijn familie. “Ik heb twee prachtige kleindochters mogen begroeten op deze aardbol. Daarnaast woon ik in Driebergen, vlakbij Utrecht. Als je elke dag 300 kilometer heen en weer rijdt, heb je na negen jaar wel genoeg kilometers gemaakt, dacht ik zo.”

Hoogtepunt
Een aantal perioden zijn Glaser het meest bijgebleven. Zo noemt hij de coronacrisis, de renovatie die De Lommerbergen tussen 2019 en 2022 heeft uitgevoerd en het nieuwe receptiegebouw dat is geplaatst. “Alles wat er binnenkomt, zoals bekabeling voor televisie en internet, komt allemaal samen bij het receptiegebouw. Vanuit daar gaat het naar het hoofdgebouw. Dat is een complexe operatie geweest, dus toen dat afgerond was, vond ik dat wel een geweldige opsteker. Een hoogtepunt”, aldus Glaser.

Eigen schwung
Theo Goorman is de huidige assistent van Glaser en hij krijgt straks de touwtjes in handen op De Lommerbergen. Glaser heeft vertrouwen in zijn opvolger. “Hij kent het park dondersgoed. We hebben heel fijn samengewerkt. Ik heb hem overal in meegenomen, in de ontwikkelingen die er allemaal zijn. Ik verwacht dat hij verder kan bouwen en er zijn eigen schwung aan kan geven. Dat is ook belangrijk: hij moet vooral zijn eigen ding doen. Hij moet geen kopie van mij worden, absoluut niet. Ik ben ook veel knapper dan hem, dus…

Toekomst
Voor Goorman is er dus genoeg te doen. Ook Glaser heeft zijn toekomst al uitgestippeld. Hij wil aan het werk blijven, maar wel dichter bij huis en geen volle werkweek. “Het ziet ernaar uit dat dat gaat lukken en dat ik als zzp’er iets ga doen, bijvoorbeeld in de hospitality- of recreatiebranche.

1 Juli 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Lommerbergen, #Reuver, #Vertrek, #Studio, #Interview,