2024 Petra Dassen Prijs voor Piet van Herten

Category:
Description:


Piet van Herten ontvangt Petra Dassen Waarderingsprijs

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs is vrijdag in Beesel uitgereikt aan Piet van Herten. Piet zet zich al meer dan 50 jaar in voor het verenigingsleven in het Drakedorp. Hij werd vanuit de gemeenschap genomineerd voor deze prijs.

Totaal werden dit jaar na een oproep acht kandidaten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie voorgedragen. Piet werd genomineerd vanuit het dorp. Met de uitreiking werd gewacht totdat er een activiteit van het Draaksteken plaatsvond om de uitreiking te combineren. Dit werd uiteindelijk voorafgaand aan de publieke vertoning van de film met de registratie van het Draaksteken in 2023 op een groot scherm op de Markt.

Kunstwerk
Vrijdag werd de prijs aan Piet van Herten uitgereikt door Petra Dassen (oud-burgemeester gemeente Beesel en naar wie de waarderingsprijs is genoemd) en Hans van Kruchten (voorzitter Stichting Draaksteken). De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk naar keuze dat kan worden uitgezocht bij een van de deelnemende kunstenaars uit het kerkdorp Beesel. Het kunstwerk wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Draaksteken.

Drake
Al sinds 1970 is hij betrokken bij carnavalsvereniging De Drake als oud-prins en oud-vorst. Tot op de dag van vandaag staat hij de vereniging nog steeds bij met advies en ondersteuning. Ook voor het Draaksteken heeft Piet veel betekend, zowel als speler als ook op organisatorisch vlak. Ook tijdens de afgelopen editie in 2023 was hij wederom achter de schermen actief.

Verbinder
Ook andere verenigingen zoals de muziekvereniging doen nooit tevergeefs een beroep op Piet. Hij helpt waar dat nodig is. Niet op de voorgrond maar altijd vanuit betrokkenheid en het besef dat we elkaar nodig hebben. Hij is een verbinder in hart en nieren zonder daarmee op de voorgrond te willen treden. Hiermee levert Piet een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en de saamhorigheid in het kerkdorp Beesel en inspireert hij jongere generaties om zijn voorbeeld te volgen.

Waarderingsprijs
Het initiatief van de Petra Dassen Waarderingsprijs komt van de Stichting Draaksteken die het zevenjaarlijkse Draaksteken organiseert.

28 Juni 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Winnaar, #Petra Dassen,