2019 Onbewaakte overweg per direct dicht na zwaar ongeluk

Category:
Description:

De onbeveiligde overweg in Beesel wordt per direct afgesloten. Dat hebben ProRail, de gemeente Beesel en de provincie Limburg dinsdagmiddag 12 februari gezamenlijk besloten.

Op de onbewaakte overweg aan de Rayerveldweg botste maandagavond rond acht uur een bestelbusje op een trein van Arriva. De 29-jarige bestuurder uit Helmond raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van dit ongeluk is nog onbekend en wordt nader onderzocht.

De overweg zou al dicht gaan, zo had de gemeenteraad in Beesel eind januari al besloten. Nu er voor de tweede keer binnen een jaar tijd een ongeluk is gebeurd, hebben de weg- en spoorbeheerder in besloten de overweg per direct af te sluiten.

De hulpdiensten hebben maandagavond lange tijd naar een gewonde vrouw gezocht. Er was een vermoeden dat zij door de klap uit het busje geslingerd was, maar dat bleek niet het geval.

ProRail zegt in een verklaring dat het graag ziet dat alle onbewaakte overwegen in Nederland zo snel mogelijk worden opgeheven, ondertunneld of beveiligd.

12 Februari 2019 (Bron: De Limburger)


Tags: #112, #Beesel, #Overweg, #Sluiten, #Ongeval, #Trein, #Bestelbus,