2018 Juul Franssen - Het goud in jezelf !

Category:
Description:

Hoe knok je terug als je in het diepste dal zit? Judoka Juul Franssen werd een inspiratie voor veel mensen dit jaar, zowel binnen als buiten de sportwereld. Na een moeilijke scheiding en ruzie met de judobond, vocht Franssen zich dit jaar terug.

Voorbeeld voor anderen
"Ik kreeg vrijwel iedere dag wel steunbetuigingen, ook van mensen die eigenlijk niets met mij van doen hadden. Ik denk dat het een voorbeeld is geweest voor andere mensen die in zo'n situatie zitten. Het gebeurt niet alleen bij sporters, het gebeurt ook in het zakenleven. Er is heel veel politiek. Dat is jammer, maar goed, dat is de wereld waarin we leven. Het is mooi om te zien dat we allemaal dan toch een soort samenhang krijgen. Ook al ben je als enige aan het vechten, zo voelt het niet eigenlijk op dat moment. En dat is gewoon heel erg fijn."

Ik ga er absoluut voor
Na een moeilijk tijd voelt Franssen zich nu zo goed, dat ze Anton Geesink achterna wil met Olympisch goud in Tokyo. "Ik ga er absoluut voor. En ik geloof er echt heilig in dat ik Olympisch goud kan winnen."

27 November 2018 (Bron: DeVerenigingLimburg)


Tags: #Sport, #Reuver, #Judo, #Juul Franssen,