2018 Vader Juul Franssen sleutelde aan brommer tijdens WK

Category:
Description:

De ouders van Juul Franssen durfden niet te kijken toen hun dochter op het WK zich naar het brons judode. Moeder Annemie zette de televisie uit tijdens de bronzen-medaille wedstrijd. "Zo spannend", reageert ze.

Gesleuteld aan brommer
Ook vader Pieter heeft niet naar de partij van zijn dochter Juul gekeken. Hij heeft zich teruggetrokken in de garage en het gevolgd op de radio. "Ik kijk niet meer. Ik kan er niet tegen als ze verliest. Ik heb gesleuteld aan mijn brommer tijdens de wedstrijd."

Mooie bekroning
Maandag overheerste vooral opluchting en blijdschap in Slagerij Franssen in Reuver, de zaak van vader en moeder Franssen. 's Morgens stonden meteen tientallen dorpsbewoners op de stoep om de ouders en zus te feliciteren. Toch staan Annemie en Pieter 'gewoon' weer gehaktballen te draaien, want het werk gaat door.

Bekroning?
Moeder Annemie heeft haar dochter na de wedstrijd gesproken. "Het was heel emotioneel. Het is prachtig, zo trots." Vader Pieter ziet het als een bekroning voor Juul en voor zichzelf. "Ben ik niet jarenlang voor niets iedere zondag naar Nieuwegein gereden voor de trainingen met de nationale ploeg." Ook zus Kim Kim ziet de bronzen plak als een mooie bekroning.

Revanche
Het is de eerste keer dat Franssen een medaille pakte op dit niveau. Ook is het een afsluiting van een moeilijke periode in haar leven. Vorig jaar mocht ze niet naar het WK judo, omdat ze door de Judobond uitgesloten werd van internationale wedstrijden. Ze vocht zich terug via de rechtbank. Ze kreeg gelijk en haalt nu de sportieve revanche met een bronzen plak op het mondiaal niveau.

Donderdag komt Juul nog een keer in actie tijdens de teamwedstrijden. Vrijdag is ze, tot vreugde van haar familie, weer thuis.

24 September 2018 (Bron: 1Limburg)


Tags: #Sport, #Reuver, #Judo, #Juul Franssen, #WK, #Brons, #Winnaar,