2019 Helmondse koerier aangereden op beruchte overweg bij Beesel

Category:
Description:

Een trein en een bestelbusje zijn maandagavond rond tien voor acht met elkaar in botsing gekomen aan de Bussereindseweg, bij de beruchte onbewaakte overweg.

Een inzittende van het bestelbusje, een 29 jarige man uit Helmond is gewond geraakt en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook was er een traumahelikopter ter plaatse gekomen, echter bleek de hulp van de trauma arts niet noodzakelijk. De bestuurder van de bus verklaarde dat zijn vrouw als bijrijder in de bus zat, na een lange zoektocht werd zij niet aangetroffen in de omgeving. De politie kreeg na enige tijd contact met haar, toen werd ook de zoektocht gestaakt.

De trein die richting Roermond reed vervoerde 18 personen, zij werden met een touringcar verder vervoerd. Alle inzittenden krijgen nazorg van ProRail.

Door de harde klap zat een deel van het bestelbusje, een witte Volkswagen Transporter, vast aan de trein. Het busje vervoerde pakketjes die nog in de avond bezorgd zouden worden. De overweg aan de Rayerveldweg is berucht, ProRail heeft eerder besloten dat de overweg gesloten zou worden.

In de voorbije jaren hebben daar diverse aanrijdingen plaatsgevonden, waarvan ook een aantal met dodelijke afloop. De gemeenteraad heeft onlangs unaniem besloten goedkeuring te geven voor de definitieve sluiting. Burgemeester Dassen laat weten dat ProRail al bezig was met de voorbereidingen van de sluiting. Zij heeft morgen contact met ProRail om een definitieve datum op korte termijn vast te stellen.

11 Februari 2019 (Bron: Ruiver.nl)


Tags: #112, #Beesel, #Ongeval, #Trein, #Bestelbus, #Overweg,