2018 Auto’s botsen frontaal bij Waterlooseweg (Rijksweg)

Category:
Description:

Vrijdagavond zijn er twee voertuigen op de Rijksweg N271 tussen Swalmen en Reuver frontaal op elkaar gereden. Daarbij is zover bekend een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer kon na controle van ambulance personeel zelfstandig plaats nemen in de ambulance en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Beide voertuigen raakte fors beschadigd door de klap. De aanrijding werd veroorzaakt toen een van de voertuigen vanaf de Rijksweg de Waterlooseweg op draaide. Een tegenmoet komende auto kon ondanks hard remmen een aanrijding niet voorkomen. Het verkeer op de N271 had beperkt hinder van de voertuigen op de weg. Nadat er door de politie foto’s zijn gemaakt werden de voertuigen naar de berm geduwd. Die zijn later opgehaald door een berger.

28 December 2018 (Bron: Ruiver.nl)


Update: Veroorzaker frontale aanrijding had gedronken

De veroorzaker van de frontale aanrijding vrijdagavond op de Rijksweg N271 tussen Swalmen en Reuver had gedronken. Dat heeft de politie laten weten.

De 52-jarige bestuurder uit Oekraïne reed met een slok op toen hij op de Rijksweg ter hoogte van Kasteel Waterloo frontaal op een vrouw van 32 uit Swalmen reed. Vanwege de aanrijding moest zij naar het ziekenhuis voor behandeling. Op het politiebureau blies hij 800µg/l, de grens ligt op 220 µg/l.

De vrouw zag hoe de dronken Oekraïner op haar weghelft kwam, ze kon de aanrijding niet meer voorkomen. Wel heeft zij door hard te remmen de klap kunnen verzachten. De politie heeft ter plaatse een blaastest laten doen, bleek dat de Oekraïner gedronken had, werd hij meteen mee genomen naar het bureau. Een berger heeft beide zwaar beschadigde voertuigen mee genomen.

1 Januari 2019 (Bron: Ruiver.nl)


Tags: #112, #Reuver, #Ongeval, #Auto, #Dronken, #Rijksweg,