2019 Dagenlange zoekactie Marjo Winkens levert niets op (Deel 1)

Category:
Description:

(Deel 1 van 2)

De zoekactie naar de Limburgse Marjo Winkens, die 43 jaar geleden op 17-jarige leeftijd verdween, heeft niets opgeleverd. Dat bevestigt een woordvoerder van de Limburgse politie.

Maandag werd bekend dat er mogelijk een doorbraak is in de coldcasezaak. Het Openbaar Ministerie en de politie besloten de zaak naar aanleiding van een tip te heropenen. Door de publiciteit rond de zoekactie kwamen er in totaal nog eens 25 tips binnen.
De politie zocht in een bosperceel in Beesel en een naastgelegen tuin achter een woning aan de Kerstenbergweg. Twee kleine graafmachines spitten nog tot 17.00 uur een tuin om achter de woning.
Een woordvoerster van de politie noemde het vanmiddag “teleurstellend’’ dat de tips nergens toe hebben geleid. Komende week worden de tips verder onderzocht. Het onderzoek naar de verdwijning van Marjo Winkens wordt nu op een laag pitje gezet, maar niet gesloten, benadrukte de woordvoerster. Bij de zoekactie waren ook archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut betrokken. De politie zocht een week, maar vond geen spoor van Winkens. De bodem van het bosperceel werd tot 50 centimeter compleet afgegraven.

De toen 17-jarige Winkens uit Schimmert verdween in de nacht van 1 op 2 september 1975 na een bezoek aan de Sint Rosakermis in Sittard. Winkens had de bus gemist na ene bezoek aan de kermis in Sittard en leende de bromfiets van de moeder van haar vriendin. Om half twee ’s nachts reed ze terug naar huis, maar daar is ze nooit aangekomen. De brommer werd gevonden langs een weggetje tussen Spaubeek en Schimmert. Onderzoek toonde aan dat ze was klemgereden door een auto.

Er volgde een dagenlange zoektocht in het gebied, maar die leverde niets op. De onopgeloste zaak rond Winkens is een van de oudste cold cases van Nederland.

5 April 2019 (Bron: AD.nl)


Tags: #112, #Beesel, #Vermist, #Marjo Winkens, #Bos,