2017 Rent a Cop in Beesel en Reuver

Category:
Description:

Via facebook werd "Rent a Cop" al ruim van te voren aangekondigd in de gemeente Beesel.

"Rent a Cop" is een project van de Politie. Het is een wijkteam-dag in de gemeente en de bewoners is gevraagd waar de politie die dag speciale aandacht aan moest besteden. Door die informatiestroom is alles op een rijtje gezet waar een aantal problemen naar voren kwamen. Het waren verkeers problemen, leefbaarheids problemen en met name het laatste heeft men die dag de speciale aandacht aan gegeven.

Wat leverde "Rent a Cop" op:
Op veler verzoek hebben we het verkeersgedrag van ouders tijdens het ophalen/wegbrengen van hun kinderen rondom de basisscholen gecontroleerd. Enkele ouders werden aangesproken op hun parkeergedrag en het veroorzaken van onveilige situaties.

Bij het uitgaan van de BS Meander toezicht gehouden op de oversteekplaats aan de Keulseweg thv de slagerij. Een autobestuurster werd aangesproken op haar rijgedrag, zomdat zij op dat moment een bijna-aanrijding veroorzaakte met enkele jeugdige fietsers. Mijn advies aan enkele ouders is, om eens met elkaar af te spreken om dagelijks toezicht te houden bij de oversteekplaats voor hun kinderen.

Opvallend is wel, dat wanneer de politie en BOA opvallend aanwezig is, het gedrag van de ouders/verzorgers voorbeeldig is. De signalen zijn vaak toch geheel anders....

21 Maart 2017 (Uitzending RTV-Roermond)


Tags: #112, #Gemeente, #Politie, #Klachten, #Beesel, #Reuver,