2019 Reuver stroopt de mouwen op na windhoos (Deel 1)

Categorie:
Omschrijving:

(Deel 1 van 2)

Het is puinruimen voor de bewoners van de Vinkenstraat in Reuver. Zij werden dinsdagavond getroffen door een windhoos waardoor dakpannen van de daken werden gerukt, auto's beschadigd raakten en bomen knapten.

Bewoner Kees Hoefs zat rustig op de bank toen opeens de ramen begonnen te klapperen.

Schrik
"Ik rende naar boven om de ramen dicht te doen", zegt Hoefs. "Opeens hoorde ik van alles vallen. Dat bleken dakpannen te zijn." Toen hij buiten kwam trof hij een grote ravage aan. "Het duurde maar dertig seconden maar ik schrok me wezenloos." Het halve dak van Hoefs is eraf gewaaid. De andere helft beschadigd.

Zwembad
"Het leek wel een oorlogsgebied zegt buurman Rene van Santbergen. Hij kreeg een telefoontje van zijn vrouw op het werk. Toen hij thuis kwam zag hij dat de schade groot was. "Ons dak is kapot, rolluiken zijn kapot, auto is beschadigd, overkapping is gesneuveld en het houten speelhuis van onze kinderen ligt nu in het zwembad."

Aardbeving
Inmiddels zijn de dakdekkers in de straat al aan het werk om kapotte dakpannen te vervangen. Maar dat is voor Hoefs niet genoeg. "We hadden ons dak net vervangen", zegt hij. "Nu kunnen we opnieuw beginnen." Toch laat hij zich niet uit het veld slaan. "Ik woon nu dertig jaar in Reuver en heb al twee watersnoden en een aardbeving meegemaakt. En nu een windhoos", zegt hij met een glimlach. "Maar ik hoop dat het hierbij blijft."

Ook het verkeer in Reuver ondervond veel hinder. Zo moest de N271 tussen Reuver en Venlo worden afgesloten.

4 Juni 2019 (Bron: 1Limburg)


Tags: #112, #Reuver, #Stormschade, #Weer, #Woningen, #Auto, #Bos,