2020 Levensreddend gereedschap gestolen van brandweer

Categorie:
Omschrijving:


UPDATE


De politie heeft zestien tips gekregen naar aanleiding van de aflevering Opsporing Verzocht dinsdagavond over diefstallen bij brandweerkazernes in Venlo en Reuver.

Het opsporingsprogramma besteedde aandacht aan de inbraken die in augustus plaatsvonden.

Gereedschap
Tussen donderdag 13 en maandag 17 augustus sloegen de dieven in Venlo toe. Ze knipten een stuk van een omheining open en bereikten op het brandweerkazerneterrein een blusvoertuig en een aanhanger. Daarvan forceerden ze de sloten, waarna ze het hydraulisch gereedschap konden stelen.

Hoop geld
In Reuver werd in de vroege ochtend van maandag 31 augustus de ruit van een rolluik van de kazerne kapotgeslagen. Ook hier werd hydraulische apparatuur gestolen. Een set is 30.000 euro waard.

8 en 9 September 2020 (Uitzending Opsporingverzocht/1Limburg)


Brandweer zonder hydraulisch gereedschap na nachtelijke inbraak

De brandweer is na een nachtelijke inbraak hun hydraulisch gereedschap kwijt zo heeft de brandweer laten weten. Die materialen worden onder andere gebruikt voor het bevrijden van slachtoffers bij verkeersongevallen. Rond de klok van vier uur zouden de spullen uit de kazerne aan de Kapellerweg zijn ontvreemd door een man in lichte kleding op een scooter en twee personen in een donkerkleurige sedan. De schade voor zulk specialistisch gereedschap loopt al gauw in de tien duizenden euro’s.

Via Facebook roept de brandweer op om getuigen die rond die tijd iets verdachts gezien of gehoord hebben in de omgeving van de kazerne zich te melden. Ook mensen die cameras rondom hun woning hebben in die omgeving kunnen mogelijk iets opgenomen hebben dat leidt tot de daders. Heeft u meer informatie of mogelijk beelden, neem dan contact op met de politie.

Geplaatst door Brandweer Reuver op Zondag 30 augustus 2020
Vannacht is er omstreeks 4.00 ingebroken op onze kazerne waarbij men al het hydraulisch redgereedschap heeft meenomen….

31 Augustus 2020 (Bron: Ruiver.nl)


Tags: #112, #Reuver, #Brandweer,