2014 Roadshow Brandweer Limburg Noord Reuver

Categorie:
Omschrijving:


Hoe is het om tijdens een brand te vluchten? En hoe kan ik mij daar op voorbereiden?

Tijdens de roadshow geeft de Brandweer Limburg-Noord, onderdeel van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, antwoorden op deze vragen. Met een speciaal
ingerichte rookcontainer kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om tijdens brand te vluchten. Daarnaast worden tips gegeven over hoe je thuis een vluchtplan kunt voorbereiden en brandgevaarlijke situaties vroegtijdig kunt herkennen.

Roadshow
De Brandweer Limburg-Noord organiseert de komende weken een roadshow door de gemeenten. Iedereen is van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen en zelf te ervaren hoe het is om tijdens brand te vluchten. Met behulp van modelhuisjes wordt uitgelegd hoe rook zich door het huis ontwikkeld en hoe dit gebruikt kan worden bij het ontwikkelen van een vluchtplan.

De roadshow start 22 oktober in de gemeente Peel & Maas. De afsluiting vindt op 14 november plaats in de gemeente Venray.

De Week van de VeiligheidDe roadshow is een onderdeel van de Week van de Veiligheid. Ieder jaar wordt in de maand oktober in samenwerking met Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting aandacht besteedt aan één onderwerp gericht op brandveiligheid. In 2014 is dit onderwerp ‘veilig vluchten’. Op 3 oktober vond de officiële aftrap plaats op de Hiltho-beurs in Horst. Hier hebben zo’n 3.000 bezoekers ervaren hoe het is om te
vluchten bij brand.

24 Oktober 2014 (Uitzending RTV-Roermond)


Tags: #112, #Reuver, #Brandweer, #Markt, #Infodag, #Events,