2020 Juul Franssen Reuver neemt deel aan EK Tsjechië

Categorie:
Omschrijving:


Juul Franssen uit Reuver neemt definitief deel aan het Europees kampioenschap judo volgende week. Dat heeft de Nederlandse Judobond maandag beslist.

Franssen maakte haar deelname bekend in het L1-programma AvondGasten Sport.

Tsjechië
"Ja, het gaat door", zegt Juul Franssen. "De Nederlandse Judobond heeft vandaag ook besloten dat we gaan afreizen naar Tsjechië." Het EK vindt vanaf volgende week donderdag plaats in Praag. Franssen heeft door de coronacrisis en het gebrek aan wedstrijden geen idee hoe goed ze is ten opzichte van concurrenten. "Nee, dat weet ik niet. Dat is ook wel lekker, want dan heb je ook minder verwachtingen. Anderzijds heb ik door een geschil met de judobond ook dertien maanden geen wedstrijden gehad. Dus ik denk niet dat wedstrijdritme een verschil gaat maken."

Training
Franssen heeft de afgelopen maanden wel kunnen trainen. Dat deed ze de eerste maanden in haar eigen garage. "Mijn partner is voormalig judoka, dus we hadden in de garage een judomat neergelegd en we hebben daar kunnen trainen. Nu mogen we wel judoën, door de uitzonderingspositie." Topsporters krijgen van de overheid een uitzonderingspositie om wel te mogen sporten.

Olympische Spelen
De Reuverse doet komende zomer ook mee aan de Olympische Spelen in Tokio. Hoe de voorbereiding eruit ziet, weet Franssen nog niet. "Officieel is het kwalificatietraject nog niet ten einde, maar ik ben uitgekozen door de judobond. Dat kwalificatietraject duurt tot mei 2021, maar hoe die toernooien er gaan uitzien weet ik nog niet." Franssen zegt met name 'opgelucht' te zijn dat de Spelen nu wel kunnen doorgaan. Afgelopen zomer zouden de Olympische Spelen moeten plaatsvinden, maar door de coronacrisis werden die toen uitgesteld naar komende zomer.

9 November 2020 ((Uitzending L1/Avondgasten)


Tags: #Sport, #Reuver, #Judo, #Juul Franssen, #EK,