2021 Juul Franssen trapt olympisch jaar af in Doha

Categorie:
Omschrijving:


Juul Franssen trapt dinsdag haar olympisch jaar af op de Masters in Qatar, waar 320 judoka's uit 63 verschillende landen op de mat verschijnen.

Franssen is in principe al zeker van deelname aan de Spelen, mits ze vormbehoud toont.

Vrijloot
De 30-jarige judoka uit Reuver heeft dinsdag in Doha de eerste ronde een vrijloot en stuit in de tweede ronde op de winnaar van de partij tussen de Zuid-Koreaanse Hee Jun Han en de Italiaanse Edwige Gwend.

Kwalificatie
Voor de meeste Nederlandse judoka's is de wedstrijd in Doha de eerste van drie toernooien waarin ze nog kunnen laten zien dat ze een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio waard zijn. Hierna volgen nog de Grand Slam in Tel Aviv (19-21 februari) en de EK (16-18 april).

WK
Omdat veel toernooien zijn opgeschoven door de uitbraak van het coronavirus is het WK in Boedapest gepland op 6 juni. En dat is niet ideaal, vindt Franssen. "Dat is zes weken voor de Olympische Spelen. Dat is niet fijn, twee piekmomenten zo dicht op elkaar. We moeten maar kijken hoe we er dan voor staan."

Coronatest
Alleen de beste judoka's van de wereld krijgen een uitnodiging voor de Masters. Er gelden strenge voorzorgsmaatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. Zo wordt er veel getest en mogen judoka's alleen op de wedstrijddag hun hotel verlaten. Na het toernooi geldt er voor de Nederlandse judoka's bij thuiskomst een quarantaine van tien dagen, met uitzondering van trainingen.

11 Januari 2021 (Bron: 1Limburg)


Tags: #Sport, #Reuver, #Judo, #Juul Franssen,




UPDATE

Juul Franssen uitgeschakeld in Doha

Het is Juul Franssen niet gelukt een medaille te pakken op de Masters in Doha. De judoka werd in de herkansingsronde uitgeschakeld door Anriquelis Barrios uit Venezuela.

Franssen liet zich een partij eerder, in de kwartfinale, verrassen met een tani-o-toschi (offerworp) van de nummer twee van het EK Magdalena Krssakova. Franssen is de nummer drie van het EK in Praag vorig jaar.

Hoofdwond
De Reuverse liep in de kwartfinale een kleine hoofdwond op. Ze liet zich naast de mat behandelen en vervolgde de partij met een verband om haar hoofd. Krssakova verraste Franssen daarna met de offerworp en pakte haar daarna in een houdgreep.

Ippon
In de herkansing van de categorie -63 kilogram ging het gelijk op tegen Barrios, maar een halve minuut voor het einde moest Franssen toch haar meerdere erkennen in de Venezolaanse en verloor ze met ippon. Franssen is al zeker van de Olympische Spelen van Tokio, maar moet wel vormbehoud tonen.

12 Januari 2021 (Bron: 1Limburg)


Tags: #Sport, #Reuver, #Judo, #Juul Franssen,