2021 Juul Franssen judoot zorgen van haar af in Lissabon

Categorie:
Omschrijving:


Juul Franssen uit Reuver wil haar zorgen van zich af judoën in Lissabon.

Komend weekend staat ze gewoon op de mat tijdens het EK en dat zónder een goede voorbereiding. Haar vader werd getroffen door een hersenbloeding. Maar voor vader Pieter wil ze graag presteren.

4 April 2021 (Uitzending L1)



Judoka Franssen 'miste brandend vuurtje' op EK

Judoka Juul Franssen uit Reuver, al zeker van deelname aan de Olympische Spelen, miste op de EK in Lissabon 'het brandende vuurtje'.

Voor de 31-jarige Franssen zaten de Europese kampioenschappen in de klasse tot 63 kilogram er al na één partij op.

Vader ziek
"Ik ben er gewoon nog niet klaar voor. Dit is de eerste dag van de route naar de Spelen en ik moest hier gewoon staan van mezelf. Om niet weg te lopen van mijn privéproblemen", aldus Franssen, wier vader ziek thuis zit.

Uit de comfortzone
"Ik heb een pittige tijd achter de rug, maar ik wil me nergens achter verschuilen. Ik weet dat ik dit nodig had; me in het hol van de leeuw begeven. Als ik dit pas tijdens de WK had gedaan, dan was het te laat. Soms moet je uit je comfortzone stappen."

Realiteit
Franssen kende een onrustige aanloop en moest zorgen voor haar vader, die een beroerte heeft gekregen. "Het vuur brandde niet en de adrenaline ontbrak gewoon. Ik moest van ver komen en heb het niet voor elkaar gekregen. Het is cru, maar wel de realiteit."

In de eerste ronde was Laura Fazliu uit Kosovo op waza-ari te sterk voor Franssen.

17 april 2021 (Bron: 1Limburg)




Tags: #Sport, #Reuver, #Judo, #Juul Franssen, #EK, #Gezondheid,