2020 Juul Franssen strijdbaar naar Tokio 2021

Categorie:
Omschrijving:


Juul Franssen strijdbaar naar Tokio 2021

Judoka Juul Franssen vindt het heel vervelend dat de Olympische Spelen zijn uitgesteld. Toch is ze ook dankbaar dat het evenement niet volledig is afgelast.

De 30-jarige judoka, afkomstig uit Reuver, klinkt strijdbaar. "Ik heb 25 jaar opgebouwd naar dit moment, die basis is niet volledig weg als de Spelen een jaar later zijn. Het is absoluut niet ideaal maar beter dít, dan overslaan."

Studie
Franssen zat net zoals alle Nederlandse topsporters de laatste weken in onzekerheid. Gingen de Olympische Spelen nu wel door of niet? Daarom trainde ze met haar vriend in de garage van haar huis. "Alles was gericht op 28 juli 2020. Volgend jaar zou ik graag mijn studie willen oppakken. Dat beeld zal ik moeten bijstellen. Maar ik ben zeer oplossingsgericht. Ik wil gewoon ontzettend graag naar de Olympische Spelen en een medaille pakken."

Rob Ehrens
Ook bondscoach van de springruiters Rob Ehrens uit Weert is blij met de duidelijkheid. "Het is een desillusie voor de sporters. Van de andere kant is het verzetten van de Olympische Spelen een verlossing, het geeft rust in de tent." Ehrens vindt het verstandig. "We moeten aan onze gezondheid denken." De springruiters zijn al geplaatst voor de Olympische Spelen. Alleen het land heeft een ticket, Ehrens bepaalt uiteindelijk wie er geselecteerd wordt voor het team.

24 Maart 2020 (Bron: 1Limburg)


Tags: #Sport, #Reuver, #Judo, #Juul Franssen,