2022 Interview Jan Hendriks de lijsttrekker 'VLP' Beesel

Categorie:
Omschrijving:


Interview Jan Hendriks de lijsttrekker 'VLP' Beesel

Lijsttrekker Jan Hendriks van de 'VLP' die het stokje overgenomen heeft van Gé Derks schuift aan bij het programma 'Corona Update' van Omroep Peel & Maas.


VLP gaat met nieuwe fractievoorzitter verkiezingen in

VLP Beesel schuift Jan Hendriks als nieuwe fractievoorzitter en lijsttrekker naar voren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat betekent dat de huidige fractievoorzitter Gé Derks het stokje overdraagt aan Hendriks.

Bekend met materie
De reden dat Derks stopt met het fractievoorzitterschap heeft met zijn werk te maken. "Als fractievoorzitter moet je vaak overdag schakelen en handelen. Vanwege mijn baan kan dat overdag bijna niet." De VLP-fractievoorzitter heeft vertrouwen in zijn opvolger. "Jan is bekend met de materie en al jaren raadslid."

Elkaar coachen
Hendriks zat namelijk van 1998 tot 2010 in de raad namens de VLP. Begin augustus nam hij de plek in de raad over van Hans van Tegelen die stopte. De nieuwe fractievoorzitter heeft al een idee hoe hij zijn rol gaat vervullen. "De club een richting op duwen, elkaar coachen, maar ook gas terugnemen. Euro's kun je maar één keer uitgeven, dus we moeten iedereen een spiegel voorhouden en ook keuzes maken in lastige dossiers."

Op inhoud uitleggen
Bestuursvoorzitter Jac Heijnen zegt dat de partij bereid is keuzes te maken die 'wellicht pijnlijk voor een individu zijn maar niet voor het groter geheel'. "Als je het mensen op inhoud kunt uitleggen, krijg je het verkocht."

Brede mengeling
Op de kieslijst van de VLP staan 38 personen, waarvan 9 vrouwen. "Het is een brede mengeling van het dorp, ook met oudere mensen. De jongste op de lijst is 20 jaar", zegt Heijnen. Volgens hem zijn de laatste weken veel jeugdigen met een politieke ambitie toegevoegd aan de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart.

Oud-wethouder op lijst
Jan Hendriks is dus de nieuwe lijsttrekker. Verder staan in de top 5 de huidige raadsleden Ilona Franssen-Levels (2), Lon Smeets (3), Gé Derks (4) en Bert van den Beucken (5). Opvallend is dat oud-wethouder Debbie Heesakkers, die in oktober vorig jaar haar functie neerlegde, de negende plek bezet. Oud-wethouder Jan Smolenaars is als nummer 38 de lijstduwer.

De wisseling van de fractievoorzitter vond maandagavond plaats in de besluitvormende raadsvergadering.

29 Januari 2022 (Uitzending Peel & Maas/Corona Update)


Tags: #Gemeente, #Verkiezingen, #Praatprogramma, #Interview, #Beesel, #Reuver,