2023 Voetbal - Wedstrijd Reuver - Hegelsom

Categorie:
Omschrijving:

Voetbal - Wedstrijd Reuver - Hegelsom

Spectaculair bekerduel nipt verloren 3-4

In een zeer spectaculaire wedstrijd heeft VV Reuver helaas net geen resultaat kunnen behalen tegen derdeklasser Hegelsom. Onder tropische omstandigheden ontvouwde zich een wedstrijd waarin veel gebeurde en waarin met de energie is gesmeten. Met overtuiging probeerde Reuver hier voor een echte kans te gaan zelfs met een gehavende ploeg.

De eerste 10 minuten begon Hegelsom geweldig en Reuver leek compleet overrompeld te worden. De snelle 1-0 was een gevolg van de dadendrang van de derdeklasser. Een snelle gestolen corner en even let men niet goed op bij Reuver, via de verre paal gaat de bal in het doel 0-1. Daarna was wel duidelijk dat de tegenstander een goede derdeklasser is maar Reuver bood gaandeweg beter tegenstand en had een duidelijk plan. Met snelle counters wist Reuver gevaar te stichten eerst miste zo Ivo Sillen al een kans op de gelijkmaker maar vervolgens had Gijs Smeets natuurlijk moeten scoren toen hij alleen op het doel af kon gaan na een prachtige paas van Erkan, helaas plaatste hij de bal naast de verkeerde kant van de paal. De counters bleven gevaarlijk zo schoot Jelco Franssen na een prima actie van Erkan Yazici in vrije positie hoog over en leverde een kopbal van Bart van Buggenum net geen doelpunt op. Het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker toen de gasten met een schot van afstand plotseling op 0-2 kwamen. Het geplaatste schot in de verre hoek na twee man uitgespeeld te hebben was Juul Verstappen helaas te machtig.

Vijf minuten later is de spanning toch weer terug Jelco is er vandoor in weer een snelle counter en dit keer geeft hij perfect voor aan Erkan die zijn tegenstander uitspeelt en beheerst scoort 1-2. In de laatste minuten voor rust probeert Reuver nog de gelijkmaker te forceren met o.a. een mooie actie van Bodhi Reiter en Ivo helaas blijft het echter 1-2.

De Tweede helft start Hegelsom als in de eerste, met snel spel proberen ze Reuver te overrompelen en weer hebben ze daarbij succes. Een schot op doel wordt door Juul weg gebokst maar de afvallende bal is voor een Hegelsom spits die moeiteloos in de rebound scoort 1-3.

De zeer zware omstandigheden zouden doen vermoeden dat de wedstrijd dan gespeeld is maar niets is minder waar. Met vereende krachten wordt door Reuver er alles aan gedaan om terug te komen en daar heeft Hegelsom duidelijk moeite mee. Was het invaller Hakim Aknaf of was het een eigengoal zelfs op de beelden is het lastig te zien maar met een boogbal over de doelman valt de gelukkige tweede treffer voor Reuver, het is 2-3 en weer een wedstrijd met nog ruim een half uur te spelen.

Nog geen minuut later heeft Hakim opnieuw een kans maar zijn poging wordt gestopt. Reuver blijft de aanval zoeken. Een verre uittrap van Juul komt bij Ivo die in een beweging Jelco in de diepte stuurt, die trekt nu naar binnen en schiet prachtig raak in de lange hoek 3-3.

Tegen de verhouding in volgt er echter een vierde tegengoal in de 77e minuut. Bart krijgt een vrije trap tegen voor vermeend vasthouden, op een perfecte plek voor de gasten. De strakke bal over de muur is vervolgens Juul te machtig, waardoor we weer in de achtervolging moeten.

In de slotfase doen de gasten alles om de tijd vol te maken en al probeert Reuver het nog wel, het lukt niet meer om nog een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen.

Al met al toch een prima prestatie van een Reuvers team dat noodgedwongen op veel plaatsen aangepast moest worden. Belangrijke spelers als Jordy, Sam, Noah en Ruud ontbraken maar ook Mitchel en Bram die nieuw zijn in de selectie waren er niet bij. Op zes plekken improviseren en nog een bank hebben betekende kansen voor andere spelers. Mooi dat de invallers het prima hebben gedaan en zich heel goed in de groep hebben ingepast.  Juul speelde natuurlijk vorig jaar al meerdere wedstrijden voor het eerste en Sander Bongers daar vallen we natuurlijk graag op terug maar nieuweling Hakim bijvoorbeeld heeft duidelijk trainingsachterstand maar liet veel potentie zien. De jongelingen Sem Theunissen en Milan Brekers kregen hun eerste kans in de hoofdmacht van Reuver en lieten direct zien kwaliteit te hebben. Beide jongelingen kunnen terugkijken op een geslaagd debuut.