2023 Voetbal - Wedstrijd Reuver - Oranje Blauw

Categorie:
Omschrijving:

Voetbal - Wedstrijd Reuver - Oranje Blauw '15

Vooraf een minuut stilte ter nagedachtenis aan Ben Jacobs

We kunnen gerust spreken van een valse start aan de competitie. Twee keer met 0-3 achter komen in de eerste helft is bepaald zeer teleurstellend. Spelers en fans hadden het na afloop dan ook zwaar en er moet gezocht worden naar de oorzaak van deze totaal mislukte competitiestart. In een korte competitie met slechts 22 wedstrijden en een versterkte degradatie is een slechte start bepaald niet wat je kunt gebruiken. Het zal heel snel beter moeten.

Het was natuurlijk toch al een vervelende aanloop naar deze ronde. Met het overleiden deze week van club icoon Ben Jacobs is de club in mineur stemming en de indrukwekkende minuut stilte vooraf raakte iedereen. Waarna er dan toch gevoetbald moet worden en het moet gezegd de verwachtingen na de tweede helft in Roggel waren zeer positief tegen de onbekende tegenstander Oranje Blauw ’15 uit Posterholt.

Vanaf het begin leek er echter een versnelling te laag gestart te zijn, alsof de spelers niet helemaal scherp waren voor deze belangrijke pot. Toch is de eerste kans voor Reuver als na een combinatie via Jelco Fanssen  en Bart van Buggenum  Bodhi Reiter in schietpositie komt, zijn schuiver gaat helaas naast. Het gaat dan enigszins loom verder waar we toch meer scherpte verwachten. Na 11 minuten een vrij trap net buiten het strafschop gebied van Reuver. Jordy zet zijn muur neer, maar als het schot komt beweegt Jordy toch naar links de kant van de muur en is hij kansloos op het schot in zijn eigen hoek. Te vroeg en verkeerd bewegen betekend 0-1 en helaas dus weer een vroege achterstand.

Amper twee minuten later neemt Reuver een corner maar plaatst Oranje Blauw een tegenaanval, op een ogenschijnlijk kansloos schot reageert onze doelman helaas niet en de bal ploft zomaar in het doel 0-2. Het vervolg van de eerste helft doet denken aan Roggel een week eerder. Het gevoel dat er niets te halen valt groeit met de minuut. Na 29 minuten scoort Reuver wel maar de treffer wordt afgekeurd omdat in het strafschopgebied geduwd is geworden.  Uit de doeltrap daarna valt de derde treffer aan de overkant. Via twee stations komt de bal tussen twee verdedigers door bij de gasten aanvaller, die heeft van dichtbij geen moeite om de bal binnen te schuiven 0-3 in plaats van 1-2.

Bart heeft kort voor rust nog wel een vrije trap op een mooie plek maar de doelman van de gasten staat op zijn post om met de vuisten de bal weg te werken.

Het moet gezegd dat na rust de ploeg van start gaat met veel nieuwe energie maar de stunt van een week eerder zit er dit keer absoluut niet in. De doelman van de gasten staat zijn mannetje en grijpt verschillende keren heel goed in.  In het eerste kwartier na rust noteren we zeker vijf grote kansen maar treffers komen er niet. In het laatste half uur blijft de ploeg wel strijden om de eer te redden maar het geloof is dan al verdwenen bij spelers en supporters. Dat er ook nog een vierde treffer van de gasten komt bij een spaarzame uitval is extra zout in de wond en een lesje effectieviteit.

Al met al. Een zeer matige eerste helft met veel zwakke momenten en een tweede helft die wel beter was maar de schade herstellen zat er absoluut niet in.  Staf en spelers zulle heel snel het lek boven moeten krijgen want anders gaat het van kwaad tot erger. En dat terwijl we ons zoveel hadden voorgenomen. Positieve noot, de jonge invaller Luuk Vosbeek maakte een heel goede indruk centraal in de verdediging.

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Roerdalen op het programma, een nieuwe kans om de slechte start van het seizoen om te buigen.