2023 Voetbal - Wedstrijd Reuver - Belfeldia

Categorie:
Omschrijving:

Voetbal - Wedstrijd Reuver - Belfeldia

In een derby waarin het moest gebeuren heeft VV Reuver korte metten gemaakt met Belfeldia. De derby was met vaak heel goed voetbal overtuigend voor de mannen in het oranje. Bij vlagen goed combinatie voetbal en volop inzet zorgde voor een overmacht die ook in doelpunten is uitgedrukt. Met de 7-1 eindstand mochten de gasten uit Belfeld zelfs nog tevreden zijn. Voor hun zal het een moeilijk seizoen gaan worden zo valt te vrezen.

Toch was de aanloop naar deze derby tegen de buren van Belfeldia alles behalve zonder problemen. In de verdediging moest trainer Jan Trienekens weer puzzelen omdat Sam en Noah nog niet terug zijn van hun blessures en nu vielen ook nog Sem Teunissen, Sander Bongers en Stan Smits om verschillende redenen uit. Gelukkig was wel Mitchel Ravensberg terug en mooi was te zien dat ook Lance Janssen zijn come-back maakte als rechtsback. Met de jonge spelers Luuk Vosbeek en Glen Cichon zaten er zelfs nog twee reserve verdedigers op de bank.

Vanaf de aftrap probeert Reuver duidelijk te maken wie de baas is op ons sportpark maar toch is de eerste echte kans in de wedstrijd na 6 minuten voor de gasten al wordt die door een struikelpartij ook gemakkelijk verprutst. Twee minuten later is het wel raak aan de andere kant. Erkan Yazici komt midden voor doel in een schietpositie en via de doelman gaat de bal tegen het net, een geweldig fijne opsteker die de ploeg zeker nodig had. Amper een minuut later heeft Jelco Franssen na slecht uitverdedigen van Belfeldia al een volgende kans maar de gasten halen opgelucht adem.

Reuver gaat nu stevig door en jaagt op een tweede treffer. Na 16 minuten een prachtige aanval die door Ivo Sillen net niet afgerond wordt met een doelpunt maar uit de daaropvolgende corner krijgt Ruud Zegers de bal hij vind op Jelco Franssen en die draait en schiet perfect raak in de lange hoek. 2-0. Vervolgens probeert Belfeldia zich wel terug te vechten in de wedstrijd. Het is een periode van een aantal harde overtredingen over en weer en de scheidrechten moet dan ook twee keer geel trekken. In de 37e minuut komt Glen Cichon in het veld voor Lance Janssen. Lance is duidelijk een speler van het juiste niveau en Glen kan terugkijken op een prima invalbeurt. Goed te zien aan Reuverse kant is dat de bal goed rondgaat, driehoekjes en kort op elkaar spelen zorgen voor veel druk op de tegenstander en steeds wel weer gevaarlijke momenten.

In de 40e minuut krijgt Ivo Sillen het op zijn heupen, vanuit het middenveld passeert hij twee tegenstanders waarna de derde hem in het strafschopgebied onderuit haalt. De strafschop wordt genomen door Bodhi Reiter en dat doet hij overtuigend. 3-0 is wel een zware klap voor de gasten die nu duidelijk aangeslagen zijn.  Het hoogtepunt van de wedstrijd komt dan nog. Vanaf eigen helft een lange bal van Jelco Franssen op Ruud Zegers is precies op maat. Met een beweging die alleen heel grote voetballers in huis hebben neemt Ruud de bal met de hak mee om hem vervolgens beheerst in de verre hoek te plaatsen 4-0 en een juweel van een doelpunt.

Na rust gaat Reuver verder met waar het mee bezig was. Erkan krijgt al na een paar seconden in de tweede helft een dikke kans maar zijn bal gaat helaas naast. En nog geen minuut later weer een sterke voorzet van Jelco maar Erkan komt niet aan afronden toe. Nadat ook Jordy Vosbeek een paar keer in actie moest komen is het toch weer Reuver dat scoort. Erkan stuurt Ruud perfect weg en hier is duidelijk dat de mannen elkaar wel degelijk blind weten te vinden. Met een prachtige loopactie en korte kaats met Ivo komt Ruud vrij en uit een nog lastige hoek is het raak 5-0.

Twee minuten later profiteert Reuver optimaal van zwak verdedigen aan Belfeldse kant. Jelco jaagt de bal af en Ruud lijkt voor zijn hattrick te gaan, maar niet zelfzuchtig gaat de bal naar Jelco die er beter voorstaat en die scoort nu ook zijn tweede 6-0.

Het laatste half uur is het tijd voor wissels en neemt de ploeg wel wat gas terug. Het is in die periode dan wel solliciteren naar een tegentreffer en die komt er dan ook in de76e minuut. Vooral Jammer voor de doelman die ook graag de nul had gehouden maar verder deed het de ploeg niet veel pijn. In de slotfase wordt nog eens extra gas gegeven. Ivo, Ruud en Jelco missen dan op rij elk een 100% kans om te scoren waardoor er geen dubbele cijfers op het scorebord komen (kan het scorebord ook niet aan). Maar toch valt er nog een zo gewenst slotakkoord. Ruud verovert de bal op het middenveld, stuurt Jelco weg en die is niet zelfzuchtig en geeft voor naar Ivo Sillen waardoor ook Ivo op het scoreformulier komt 7-1

Speler van de dag is Ruud Zegers geworden maar het gehele team verdiend een grote pluim voor het getoonde spel. In de verdediging zijn regisseur Anouar Afazzaz en de man met overzicht Mitchel Ravensburg zeer overtuigend en ook de backs speelden een prima pot met speciale vermelding voor Tim Lensen die foutloos was. De aanval met Erkan, Ivo en Jelco is duidelijk een ingespeeld geheel en liet soms grote klasse zien. Bodhi, Ruud en Bart waren de baas op het middenveld.  De invallers lieten zien dat het team zonder problemen door kan en dat is heel belangrijk.