2023 Voetbal - Wedstrijd Reuver - RKSVN

Categorie:
Omschrijving:

Voetbal - Wedstrijd Reuver - RKSVN (Neer)

In een heel spannende en bij vlagen zeer goede wedstrijd heeft Reuver in eigen huis koploper RKSVN uit Neer op 2 – 2 weten te houden. Het inhaalduel had meer toeschouwers verdiend want het was genieten op sportpark Dijckerhof waar twee ploegen er alles aan deden om te winnen. De uiteindelijke puntendeling was terecht en daar had ook wel iedereen vrede mee.

Nadat het duel op  5 november was afgelast door de zware regenval troffen de ploegen nu een prima grasmat aan en prima omstandigheden om er een mooie wedstrijd van te maken. De koploper RKSVN wilde in Reuver wel de periode titel zeker stellen maar daar zullen ze komende zondag dan toch maar voor op moeten gaan. Reuver had na twee winstpartijen ook wel zin om de zegereeks door te zetten om zo ook aan te sluiten met de ploegen aan de bovenkant van de langlijst.

Reuver begint heel sterk aan wat een zeer zware wedstrijd zou worden. De gasten uit Neer hebben een vlot combinerende ploeg met goede voetballers maar de dadendrang van Reuver maakt toch dat het spel vlot op en neer ging. Na een kwartier goed voetbal is de eerste kans voor de gasten als Jordy Vosbeek moet redden op een schot uit de tweede lijn. Dat doet Jordy overigens voortreffelijk. De aansluitende corner levert niets op. Reuver heeft amper twee minuten laten ook zijn eerste grote kans. Na een voorzet  van Jelco Franssen kan Erkan Yazici van dichtbij binnen tikken maar hij raakt een verdediger (was er een handje bij?) en vervolgens weet de doelman de bal nog van de lijn te halen. Reuver juichte al maar dit feestje ging niet door het bleef 0-0.

Bij de volgende aanval is het wel raak. Ivo Sillen speelt naar Ruud Zegers die vervolgens Jelco wegstuurt, zijn voorzet komt op het hoofd van Ivo en dan is het wel raak 1-0 tegen de koploper en op dat moment zeker verdiend.

Het vervolg van de tweede helft laat veel goed voetbal zien. De gasten combineren en hebben het meeste balbezit. Reuver is op zijn beurt gevaarlijk en geeft zo goed als niets weg waardoor RKSVN zijn heil zoekt in schoten uit de tweede lijn. De laatste 10 minuten voor rust wordt de druk groter en Reuver komt niet meer aan voetballen toe door te snel de lange bal te spelen. In een wat rommelige fase met veel overtredingen is er dan plots wel een geslaagde aanval van de gasten. Een afvallende bal komt ideaal voor een Neerse aanvaller en die bedenkt zich niet en knalt in de verre hoek onhoudbaar de 1-1 binnen.

Na rust heeft Reuver het een kwartiertje moeilijk. RKSVN is in de aanval en met name bij corners zijn ze zeer gevaarlijk. Veel lengte en veel drukte voor de neus van Jordy zorgt voor spannende situaties. Eerst gaat het nog goed als een goal wordt afgekeurd voor aanvallen van de doelman maar een paar minuten later is het toch raak. Jordy grijpt niet goed in en in de drukte voor het doel wordt de bal binnen gefrommeld 1-2.

Lang hebben de gasten echter geen plezier van de voorsprong. Ruud heeft juist de plek van Jelco overgenomen als linksbuiten als hij in de 62e minuut de bal naar invaller Younes Afazazz speelt zijn schot krijgt de doelman niet onder controle en dan is Erkan er als de kippen bij om de bal op te pikken en binnen te schieten, we staan weer gelijk 2-2.

Reuver is vanaf dan de ploeg die voor het meeste gevaar zorgt maar het duurt tot de slotfase voordat zich weer serieuze kansen voordoen.  Na een sterke solo van Ruud heeft Ivo in de 80ste minuut nog een grote kans en in de slotfase worden counters van Reuver tot drie maal toe door de grensrechter afgestopt, dit tot grote frustratie van team en supporters. De beelden laten wel zien dat er steeds geen sprake was van buitenspel maar helaas gingen zo mooie aanvallen niet door. In de blessuretijd was er dan ook nog enig gevaar voor het Reuverse doel maar echt grote kansen kwamen er niet meer voor de koploper.

Komende zondag (als het lukt met het weer) komt de nummer twee van de rangrijst naar Reuver. Tegen Heythuysen zijn het altijd spannende wedstrijden en na deze topper zou het mooi zijn als Reuver deze vorm weet vast te houden.