2023 Voetbal - Wedstrijd Reuver - SV Heythuysen

Categorie:
Omschrijving:

Voetbal - Wedstrijd Reuver - SV Heythuysen

Onder zeer zware omstandigheden heeft Reuver 1 gevochten voor de volle winst tegen het sterke Heythuysen maar uiteindelijk moest de ploeg en zijn supporters tevreden zijn met een puntendeling die pas laat tot stand kwam.

Na de geweldige wedstrijd tegen koploper RKSVN drie dagen eerder kwam nu ook de nummer twee naar Reuver voor de volgende topper. We willen graag naar boven kijken en dus is de ploeg volop gemotiveerd om er veel energie in te steken. De omstandigheden zullen het niet gemakkelijk maken maar de selectie is compleet en aan de instelling van de ploeg zal het zeker niet liggen.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat Reuver vol op de aanval wil spelen en al in de tweede minuut komt Erkan bij een voorzet vanaf rechts net tekort om een eerste grote kans te krijgen.  De omstandigheden worden alsmaar slechter met veel wind en regen. Maar Reuver gaat energiek door met aanvallen al blijven echte kansen nog uit. Slordig balverlies is zeker ook het gevolg van de weersomstandigheden en glijpartijen zorgen soms voor verrassende situaties. Na ruim 10 minuten levert een solo van Tim Lensen slechts een corner op maar duidelijk is dat de gasten eigenlijk amper in het stuk voorkomen.

De eerste echt grote kans in de wedstrijd is voor Jelco Franssen. Bij een snelle uitbraak stuurt Ivo Sillen Jelco in de diepte en zijn strakke schot gaat helaas net voorlangs. Nog geen minuut later opnieuw Ivo die Jelco weet te vinden, Dit keer is de voorzet te laag en verwerkt de doelman tot corner waar een hoge voorzet een megakans geweest zou zijn met drie man vrij voor het doel.

Defensief staat het geweldig en er wordt niets weggegeven Jordy Vosbeek hoeft nooit in actie te komen. Na een klein half uur krijgt Annouar voor een lichte overtreding geel en zou de vrije trap een eerste kans voor Heythuysen op moeten leveren maar ook hier komt geen gevaar vanaf. Aanvallend blijft Jelco voor het meeste gevaar zorgen met zijn snelheid weet hij steeds weer gevaar te stichten.  Een grote kans vervolgens bij een snelle ingooi van Tim, Erkan wordt aangespeelt en zijn schot mist helaas doel. Al met al een eerste helft met alleen kansen voor Reuver maar helaas geen treffers 0-0

Direct na de rust in droge shirts en nu iets betere omstandigheden dan in de eerste helft trekt Reuver opnieuw gedreven ten aanval. Erkan raakt een bal slecht en ook Younes heeft een grote kans maar schiet ver naast en een schot van Erkan wordt vervolgens door de gasten doelman tot corner verwerkt na goed druk zetten. Eigenlijk is het dan wachten op de 1-0 want de kansen zijn er maar dan volgt een counter van de gasten. Bij balverlies staan onze verdediger te ver naar voren en vanuit het niets is de eerste aanval van de gasten prompt succesvol. 0-1 is wel een heel flinke kater.

Even later had Heythuysen het zelfs helemaal af kunnen maken maar gelukkig is een tweede vrije kans dit keer niet raak. Met Ruud Zegers voor Younes Afazazz probeert trainer Trienekens nieuwe energie in het team te krijgen. Het spel gaat dan op en neer waarbij de gasten in het zijnet schieten en een bal op de lat komt en waarbij Reuver niet veel verder komt dan aanvallen waarbij de bal maar niet goed wil vallen.

Na 75 minuten ontstaat toch steeds meer een “Reuvers kwartiertje” Met nu ook Sem Teunissen voor Erkan en Ruud als extra aanvaller wordt de druk op het Heythuysen doel steeds groter. Eerst hebben de gasten wel nog een grote kans met een schot voorlangs maar in dezelfde 82e minuut is het toch eindelijk verdiend raak voor Reuver. Stan Smits zijn schot op doel krijgt de doelman niet klemvast en de vrije bal kan eenvoudig door Ivo Sillen van dichtbij worden binnen gewerkt 1-1

In de slotfase gaat Reuver nog voor de volle winst maar moet ook beducht zijn op counters, met ruim vijf minuten extra tijd is het spannend en komt Reuver er nog een paar keer heel dicht bij maar de gasten houden stand waardoor het harde werken voor beide ploegen uiteindelijk wordt beloond met een punt.

Gevolg is wel dat Heythuysen de periodetitel naar RKSVN ziet gaan die in de andere topper tegen Haelen ook gelijk speelden.

Komende week opnieuw een dubbel programma voor Reuver 1  eerst staat donderdag de uitwedstrijd in en tegen Horn op het programma en vervolgens komende zondag thuis de derby tegen Kessel.  Het wordt een heel belangrijke week waarin VV Reuver moet proberen de goede lijn door te trekken.