2024 Nieuwjaarsreceptie & toespraak gemeente Beesel

Categorie:
Omschrijving:


Nieuwjaarsreceptie & toespraak gemeente Beesel in Grescollege

Burgemeester Bob Vostermans heeft in zijn nieuwsjaarspeech opgeroepen om meer naar elkaar om te kijken. "Individualisme zal plaats moeten maken voor saamhorigheid", zo sprak de burgemeester van Beesel. Hij herhaalde daarmee de woorden van gouverneur Emile Roemer die dezelfde oproep deed.

"Mensen kijken vaak wat het voor hen oplevert. In de basis is daar niets mis mee, alleen als dat doorslaat en we vergeten niet meer naar elkaar te kijken dan heeft het een negatieve kant. Dat punt heb ik naar voren gebracht. Laten we vanuit de gemeenschapszin die we hebben, te blijven kijken naar de medemens.

Voor het eerst
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beesel werd voor het eerst gehouden in het Grescollege, de voormalig greswarenfabriek in Offenbeek. Daar blikte Vostermans terug op 2023. Bij de hoogtepunten sprak hij over de initiatieven in de kernen en het Draaksteken. "Zes voorstellingen en duizenden bezoekers, maar voor mij nog veel meer de reis die de mensen hebben gemaakt en de gemeenschapszin. Dat is echt iets waar Beesel trots op mag zijn, maar ook de gemeente, Limburg, Europa en de wereld."

Uitrollen
Vostermans wil dan ook het thema van de draak uitrollen over de hele gemeente. "We willen de draak levend houden", zo zegt de burgemeester. Zo werkt de gemeente aan het verkrijgen van een Europese Culturele Route. "In de kaders voor de erkenning moet er het hele jaar iets rondom de draak te doen zijn. Dat kan een museum zijn of een beleefroute. Op basis daarvan gaan we kijken wat we met het thema kunnen doen."

Partnerschap
De gemeente Beesel heeft dit jaar vijf jaar een partnerschap met de buurgemeente Bruggen. De burgemeester van de stad sprak over de samenwerking. Dit jaar blijft de grensovergang open, zo zei de burgemeester.


𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰𝐣𝐚𝐚𝐫𝐬𝐫𝐞𝐜𝐞𝐩𝐭𝐢𝐞 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐆𝐫𝐞𝐬𝐜𝐨𝐥𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐤 𝐛𝐞𝐳𝐨𝐜𝐡𝐭 🧑‍🤝‍🧑
Op dinsdag 9 januari vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beesel plaats. Voor het eerst werd deze gehouden in het Grescollege. Met ongeveer 250 aanwezige inwoners, ondernemers, verenigingsvertegenwoordigers en politici was er sprake van een goede opkomst. Burgemeester Bob Vostermans hield een toespraak en de band Greasy Grips zorgde voor muzikaal vermaak. 

𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒎𝒆𝒆𝒔𝒕𝒆𝒓 𝒃𝒍𝒊𝒌𝒕 𝒕𝒆𝒓𝒖𝒈 𝒆𝒏 𝒌𝒊𝒋𝒌𝒕 𝒗𝒐𝒐𝒓𝒖𝒊𝒕 💬
In zijn nieuwjaarsspeech keek burgemeester Vostermans nog een keer terug op het jaar 2023. Het verbaasde niemand dat hij daarin het Draaksteken als absolute hoogtepunt noemde. De burgemeester stond onder andere ook stil bij de talloze gemeenschapsinitiatieven die het afgelopen jaar zijn georganiseerd. Daar kijkt hij met een warm gevoel op terug.

In het tweede deel van zijn verhaal nam de burgemeester de aanwezigen mee in wat er in 2024 gaat gebeuren. Daarbij had hij aandacht voor het vijfjarig partnerschap met de Duitse buurgemeente Brüggen. Tot slot deed hij een oproep tot saamhorigheid. “Laten we naar elkaar omkijken en er samen voor zorgen dat individualisme plaatsmaakt voor saamhorigheid.”

𝑵𝒊𝒆𝒖𝒘𝒋𝒂𝒂𝒓𝒔𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒊𝒆𝒘 𝒐𝒎𝒓𝒐𝒆𝒑 𝑷&𝑴 🎙️
De burgemeester hield ook een nieuwjaarsinterview bij Omroep P&M. In dit interview beantwoordde hij vragen van inwoners en borduurde hij voort op de toespraak die hij gaf tijdens de nieuwjaarsreceptie.

9 Januari 2024 (Uitzending Peel & Maas/Gemeente)


Tags: #Gemeente, #Nieuwjaar, #Receptie, #Grescollege, #Beesel, #Interview, #Reuver,