2013 Moeder vrijdag geïnformeerd over overlijden (Deel 2)

Categorie:
Omschrijving:

Moeder vrijdag geïnformeerd over overlijden (Deel 2)

De moeder van het driejarige kind uit Reuver is vrijdag geïnformeerd over het overlijden van haar dochtertje en ex-partner. Dat bevestigde burgemeester Petra Dassen van de gemeente Beesel vrijdagavond in L1LT.

Dassen was vrijdag in het ziekenhuis bij de moeder, om haar en de familie te steunen. 'De moeder is nu op de hoogte. Zij en haar familie hebben een hele zware klap te verwerken. Ze verliezen niet alleen een dochter, maar ook een kleindochter en een nichtje', aldus Dassen.

De vrouw ligt nog in het ziekenhuis, nadat zij donderdag gewond werd afgevoerd met een schotwond aan haar been. Dat gebeurde nadat haar ex-partner in de ochtend het vuur op haar opende.

Traject van hulpverlening
Het gezin zat al in een traject van hulpverlening. Volgens het Openbaar Ministerie stond er zelfs op de bewuste dag een afspraak met het gezin. Het is niet nog duidelijk of die afspraak een motief is geweest voor de schietpartij. 'Er was geen enkele indicatie dat dit kon gebeuren', concludeert burgemeester Dassen in L1LT.

Eerder geweldsdelict in september
Het Openbaar Ministerie bevestigt dat twee maanden geleden er ook een geweldsuitbarsting was bij het gezin. De politie werd daarover destijds direct geïnformeerd. De moeder deed toen geen aangifte. De moeder en de vader stemden vervolgens vrijwillig in om deel te nemen aan het traject van hulpverlening.

8 November 2013 (Uitzending L1)


Tags: #112, #Reuver, #Gijzeldrama, #Informeren, #Moeder,