2013 Schutter en dochter (3) dood in woning (Deel 2)

Categorie:
Omschrijving:

Schutter en dochter (3) dood in woning Reuver (Deel 2).

In de woning in Reuver waar een gijzeling is geweest, zijn de lichamen van de schutter en zijn 3-jarige dochter gevonden. Dat is gemeld tijdens een persconferentie over het familiedrama.

De man is een Roermondenaar die geboren is in 1969. 's Morgens heeft hij zelf contact gezocht met de politie om te melden dat hij zijn dochtertje had gegijzeld. Hij zei gefrustreerd te zijn over de omgangsregeling.

De man stelde geen eisen. De man zei dat hij een uzi en een handgranaat bij zich had. Het 3-jarige kind werd de hele dag gegijzeld door de vader die 's ochtends zijn ex neerschoot. Zij raakte ernstig gewond en is geopereerd in het ziekenhuis.

Getuigen verklaarden aan L1 dat de man daarvoor een pistoolmitrailleur gebruikte. Hij vluchtte met het driejarige kind het huis van zijn voormalige schoonouders binnen. Daar woonde zijn ex-vriendin sinds kort met het kind.

Rond 14.45 uur kwam een einde aan de gijzeling.

De twee zijn vermoedelijk door kogels om het leven zijn gekomen, zo zei politiechef Veldhuis tijdens de persconferentie.

De man was een bekende van de politie. Hij was in het verleden betrokken bij drugs-, vermogens- en gewelddelicten. Het gezin was in beeld bij hulpverleningsinstanties.

7 November 2013 (Uitzending L1)


Tags: #112, #Reuver, #Gijzeldrama, #Persconferentie,