2016 Open dag Draaksteken 2016

Categorie:
Omschrijving:

Grote belangstelling publiek voor open dag Draaksteken.

Ongeveer tweeënhalfduizend bezoekers brachten op tweede paasdag een bezoek aan de interactieve open dag van het draaksteken. Een van de hoogtepunten was de opening van een uniek kunstwerk in de vorm van eem twintig meter lange keramische drakenstaart. En de onthulling van het campgenebeeld voor het draaksteken 2016.

Kijkje achter de schermen
Tijdens de open dag van het Draaksteken konden belangstellenden deelnemen aan een speciale wandelroute door het hele dorp en een kijkje achter de schermen nemen bij de organisatie van het Draaksteken. In de vorm van een wandelend Middeleeuws theater trokken diverse spelers zoals Sint Joris, ruiters en het leger van het Draaksteken door de straten.

Ook waren er repetities, was er een demonstratie van een schaapsherder met een kudde schapen, bestond de mogelijkheid tot handboogschieten, waren er grime workshops en konden bezoekers genieten van een vuurspuwer. Ook de kinderen werden niet vergeten: er was een springkasteel en een speciale speurtocht, waarmee kinderen een leuke prijs kunnen winnen. Volgende week zal de prijswinnaar van de ‘Sjaak en de Draak speurtocht’ bekend worden gemaakt via de Facebookpagina en website van het Draaksteken.

Tevredenheid
Voorzitter Hans van Kruchten kijkt met grote tevredenheid terug op de massale belangstelling van het publiek voor de open dag. “Jong en oud konden een kijkje nemen achter de schermen, om met eigen ogen te zien waarin een kleine gemeenschap groot is. De diverse commissies en vrijwilligers laten vol trots zien waaraan zij al maanden hard werken, van prachtige middeleeuwse kostuums tot een technische facelift van de angstaanjagende Draak”, zegt hij.

28 Maart 2016 (Uitzending RTV-Roermond)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Open Dag, #Onthulling, #Pasen,