2019 Kinderen Beesel verkennen triatlonparcours

Categorie:
Omschrijving:

De eerste Nederlandse editie van het Long Course Weekend vindt komend weekend plaats in Beesel. Donderdag mochten 550 kinderen alvast het parcours verkennen.

"Het is een soort triatlon, maar dan over drie dagen verspreid", aldus organisator Rob Frambach. "Het is een evenement voor iedereen die eens wil proeven aan een of meerdere triatlondisciplines."

Afgeslankte versie
Vooraf aan het Longe Course Weekend, werden basisscholen uit Beesel en omgeving uitgenodigd om aan een afgeslankte versie van het parcours mee te doen. "We doen dit ook vanuit het principe 'een leven lang sporten'. Als je als kind enthousiast bent, dan sport je de rest van je leven", zegt Vincent van der Stouwe, die mede in de organisatie zit.

Run-Bike-Run
De kinderen volgden een zogenaamd Run-Bike-Run-parcours, aangepast aan de leeftijdsklasse. Zwemmen zat er voor de kinderen niet in, want de watertemperatuur was donderdagochtend vijftien graden en dat vond de organisatie toch net wat te koud.

Uit Wales
Het sportevenement is over komen waaien uit Wales en kent inmiddels al edities in Australië en Mallorca. De eerste Nederlandse editie gaat vrijdag officieel van start in Beesel.

16 Mei 2019 (Bron: 1Limburg)


Tags: #Sport, #Gemeente, #Long Course Weekend, #Basisschool, #Beesel, #Reuver,