2019 Harmonie Reuver bij Classical meets Jazz (Oranjerie)

Categorie:
Omschrijving:

Op 18 mei 2019 sloegen Big Band Boesten, Conservatorium Big Band Maastricht en Philharmonie Reuver de handen ineen voor een bijzonder concert.

Tijdens een gratis muzikale avond in de Theaterzaal van De Oranjerie in Roermond brachten de drie muziekgezelschappen gezamenlijk een combinatie van klassieke- en jazzmuziek ten gehore. Die avond zag er als volgt uit; het concert begon met een spetterende opening van Philharmonie Reuver, gevolgd door een compositie geschreven door een student van conservatorium Maastricht. Deze compositie wer door Big Band Boesten in samenwerking met Philharmonie Reuver uitgevoerd. Ook nam Big Band Boesten zelf een gedeelte van het programma voor zijn rekening. De afsluiter van de avond was de Conservatorium Big Band Maastricht.

Dit bijzondere concert was tot stand gekomen door een initiatief vanuit het bestuur van Big Band Boesten. In de middag voorafgaande aan het concert waren masterclasses met medewerking van de drie muziekgezelschappen, waarbij de klassieke amateurmusici kennis maakten met swing-time en jazz onder supervisie van studenten van het Conservatorium Maastricht.

In beeld zien we een solo die door Luc Verhaegh werd gegeven.

18 Mei 2019 (Bron: Frank Stevens/Roermond Nieuws)


Tags: #Reuver, #Muziek, #Harmonie, #Roermond, #Events,