2019 Beesel daagt je uit, word jij onze nieuwe burgemeester ?

Categorie:
Omschrijving:

Op zoek naar een nieuwe burgemeester legt Beesel eerst het oor te luister bij de bevolking. Enquêteurs gaan tot 16 juni de straat op om inwoners te raadplegen. De enquête bestaat uit twee vragen. De gemeente wil van burgers maar ook van ondernemers, verenigingen en organisaties weten welke eigenschappen zij belangrijk vinden voor een nieuwe burgemeester en of ze voor hem of haar nog een tip hebben.

Eerder vergaarde de gemeente op deze manier input voor de toekomstvisie ‘Blij in Beesel’. De dialoog met de burger zoeken was niet toevallig ook het stokpaardje van burgemeester Petra Dassen, die vorige week afscheid nam en Beesel wisselt voor Kerkrade.

Profielschets
De enquêteurs, voornamelijk ambtenaren van de gemeente, bezoeken alle kernen, wandelen door het dorp en over de markt, stappen winkels binnen en ondervragen ook jongeren. Ze zijn ook aanwezig bij activiteiten en vergaderingen van onder meer het kernoverleg. De uitkomsten worden gebruikt voor het opstellen van een profielschets. Daarnaast wordt ook de politiek geraadpleegd, zowel partijen als individuele raadsleden. „We willen het zo breed mogelijk wegzetten”, aldus een woordvoerster van de gemeente, „en laten alle reacties even zwaar meewegen.” Op Facebook tekent zich al een beeld af van wat Beesel wil: een tweede Petra Dassen. „Mensen gaan toch vergelijken. Deze aanpak biedt ons de kans om door te vragen naar wat hen zo aansprak in haar.”

Waarnemer
De procedure voor de benoeming van de opvolger van Petra Dassen wordt begin juli opgestart. Naar verwachting kan de nieuwe burgemeester begin 2020 aan de slag. In de tussenliggende periode zal Wil Rutten de honneurs waarnemen. De Maastrichtenaar was in het verleden gemeentesecretaris in zijn woonplaats en hielp vorig jaar bij het oplossen van een politieke crisis in Beesel.

#GewoonAnders #GewoonSamen Beesel daagt je uit!

8 Juli 2019 (Bron: Gemeente/De Limburger)


Tags: #Gemeente, #Burgemeester, #Beesel, #Reuver,