2019 Beelden Beesel op landgoed 'De Berkenhut' in Beesel

Categorie:
Omschrijving:

BEELDEN BEESEL 2019

Een weekend vol inspirerende ontmoetingen…

De vijfde editie van Beelden Beesel, het eerste lustrum, is een belangrijke mijlpaal voor de sculpturenexpositie op landgoed ’De Berkenhut’. Hier zullen 29 prominente internationale kunstenaars u verrassen met hun unieke kunstobjecten op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 10.30 -17.30 uur.

In een organische setting van bomen als Dorische zuilen en het park met zijn glooiende grasvelden en paden die in een Jugendstill- achtige sfeer door het park slingeren, alsof ze zelfstandig door Toorop in het landschap zijn aangebracht, krijgen dit weekend 29 kunstenaars een podium om hun kunstwerken aan U te presenteren. Alle kunstwerken zijn te koop en tijdens deze kunstontmoetingsdagen kunt U persoonlijk contact hebben met de makers en ingaan op het ontwikkelingsproces van het kunstwerk.

Deze lustrumeditie is op vele punten een unieke ervaring. U kunt twee dagen genieten van ca. 350 kunstwerken. Wij hebben deze lustrumeditie extra aandacht geschonken aan nieuwe ontwikkelingen om het event ” Beelden Beesel 5” voor U nog aantrekkelijker te maken.

Voor het eerst zal een binnenruimte beschikbaar zijn die door vier kunstenaars zal worden ingericht, er is een uitbreiding mogelijk gemaakt van het aantal kunstenaars en tevens kunnen wij dankzij een verzamelaar van unieke auto’s U een serie auto’s met een unieke vormgeving en uitstraling tonen waaronder de “Spyker C8 Spyder” Om zo de beleving van dit weekend nog te versterken.

Een weekend vol inspirerende ontmoetingen…

Geniet van de diversiteit aan materialen en verschijningsvormen waarbij alle zintuigen geprikkeld worden en wellicht om op het eind van de dag huiswaarts te gaan met een unieke ervaring en wellicht een kunstwerk rijker…

Een ontmoeting met kunst in een “natuurlijke” omgeving! Beelden Beesel werkt op non-profit basis.

24 Mei 2019 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Kunst, #Beesel, #Events,