2021 Negende plantdag bij 'Burgerbos' in Reuver

Categorie:
Omschrijving:


Stichting 'Burgerbos' in Reuver hield zondag voor de 9de haar plantdag

Omdat vorig jaar de plantdag niet door kon gaan werden er dit jaar niet 15 maar 30 bomen geplant. Het bos van 'vreugde en verdriet' blijft daarmee groeien. Elke boom van de in totaal 132 heeft zo zijn eigen verhaal.
 
14 November 2021 (Uitzending Peel & Maas)


Vandaag mochten we eindelijk de boom planten die we van het geld dat opgehaald werd tijdens de statiegeldactie bij de Plus Peter Savelkoul, hebben geadopteerd. Dank zij jullie gulle donaties hebben we een hele mooie Valse Acacia kunnen planten.
Het was een bijzonder moment waarbij de woorden die gesproken werden voor iedereen een andere betekenis konden en mochten hebben.
Vanaf nu kan iedereen die daar behoefte aan heeft, de boom gaan bekijken, water geven of er gewoon even een rustmoment of herdenkingsmoment nemen.
De boom is voorzien van een mooie plaquette met de tekst "Ter herinnering aan alle coronaslachtoffers en alle coronahelden in de gemeente Beesel." Ook hebben we een certificaat in ontvangst mogen nemen met de uitleg over de gekozen boom waarbij alle Plusklanten als adoptant worden genoemd. Hij is dus van ons allemaal. Jullie hebben dit voor elkaar gekregen. En wij zijn heel blij en trots dat we dat allemaal samen gedaan hebben. #gewoonsamen
Als je een wandelingetje gaat maken in ons mooie Ronckenstein en even bij het Burgerbos binnengaat, loop dan ook eens met een gieter water naar boom nr 116. En vooral als het droog en warm en heet wordt in de aankomende lente en zomer....denk dan niet alleen aan deze boom maar wellicht ook aan de buurboom. Samen zorgen voor elkaar is ook samen zorgen voor de bomen. Voor de toekomst.
Wil je zelf een boom planten dan kun je contact opnemen met de Stichting Burgerbos info@burgerbos.nl

14 November 2021 (Bron: Geerthe Timmermans)



Tags: #Burgerbos, #Reuver, #Ronckenstein, #Bos, #Boom, #Natuur,