2022 Grescollege wint 2e plek bij 'Drone Cup Finals'

Categorie:
Omschrijving:


Grescollege wint 2e plek bij 'Drone Cup Finals'

Vandaag zijn we met de leerlingen van onze onderbouw naar Tilburg geweest voor de Drone Cup Finals.
Leerling Sem Hoezen heeft het Grescollege zeer goed op de kaart gezet daar in Tilburg! Hij heeft namelijk de tweede plek behaald bij de Drone Cup Finals!
Gefeliciteerd Sem, super gedaan, we zijn trots! 🏆


De finale van de
Drone Cup Finals 2021-2022
is op dinsdag 31 mei 2022 in Tilburg

Wat leveren drones in de klas mij op?
Gemotiveerde leerlingen, die veel leren en een hoop lol hebben. En jij bent de coolste docent van de school 😀

Wat leren de leerlingen hiervan?
Vakvaardigheden als lassen, elektro, houtbewerking. Kennis van de disruptieve techniek van drones en van het internationaal erkende design thinking model. Denktechnieken, samenwerken, experimenteren en onderzoeken.

Doet onze school automatisch mee als we ons aanmelden?
Nee, als je je aanmeldt, ontvang je eerst vrijblijvend offerte voor je school. De kosten zijn afhankelijk van welk pakket je kiest (basis, uitgebreid of compleet), van het gewenste aantal drones en van opties als de gastlessen en de masterclasses.

Moeten we direct in het nieuwe schooljaar met de lessen beginnen?
Je bepaalt zelf wanneer je met het lesprogramma begint in je klas. De doorlooptijd voor Obstakels bouwen (dit is het basispakket) is 6 à 8 weken. Voor Bouw je eigen drone moet je rekenen op zeker 8 weken. Je bepaalt dus zelf de startdatum, maar moet wél op tijd klaar zijn voor de landelijke finale op 31 mei 2022.

Komt de Drone Cup Finals bovenop mijn normale lesprogramma?
Juist niet. De opdracht obstakels bouwen is binnen het vmbo geborgd in PIE, D&P en BWI. En het past bij O&O en TT bij Technasia. De eigen drone bouwen past heel goed bij bijv. Natuurkunde en programmeren in Python bij Robotica.

Past de Drone Cup Finals in STO (Sterk Techniek Onderwijs)?
Zeker! De Drone Cup Finals heeft zich al bewezen als doorlopende leerlijn po-vo en wordt ook al ingezet als doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo. De Masterclass past bij het professionaliseren van docenten.

Hoe ziet het ontwerpproces eruit?
De leerlingen werken volgens een ontwerpproces dat is gebaseerd op het internationaal erkende Design Thinking proces. We hebben dit uitgebreid met een onlosmakelijke stap: de marktintroductie. Een innovatie is namelijk pas een innovatie als die succesvol naar de markt is gebracht, anders is het slechts een ‘leuk idee’.

Wie hebben de Drone Cup Finals bedacht?
De lesmodule is ontwikkeld door FutureMindz:  een stel bevlogen professionals met kennis van onderwijs, arbeidsmarkt en van creatief denken. En met een passie voor het bevorderen van innovatiekracht bij jonge mensen.

Waar kan ik terecht als ik meer wil weten?
Stuur een mail naar danielle@futuremindz.nl

31 Mei 2022 (Bron: Grescollege/DroneCupFinals)


Tags: #Grescollege, #Reuver, #Techniek, #Events,