2022 Kinderen groep 8 Meander ontbijten met burgemeester

Categorie:
Omschrijving:


Kinderen groep 8 Meander Reuver ontbijten met burgemeester

Kinderen van groep 8 van basisschool De Meander in Reuver hebben woensdagochtend ontbeten met burgemeester Bob Vostermans. Dat gebeurde in het kader van het burgemeestersontbijt.

Schoolontbijt
Het burgemeestersontbijt is een onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt en werd in Reuver verzorgd door bakkerij Broekmans. Daar zien ze ook dat niet iedereen een goed ontbijt neemt. Bram Broekmans legt uit dat onbijten belangrijk is. "Het zorgt voor energie aan het begin van de dag."

Niet ontbijten
Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch wordt er in veel gezinnen niet ontbeten. De leerkracht van de klas weet dat het ook in haar groep voorkomt. Daarom vindt ze het belangrijk om mee te doen.

Het burgemeestersontbijt werd aangegrepen om de kinderen mee te geven dat volkorenbrood bij je ontbijt een goede start is van je dag. Zo werd er volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen aangeboden. "Het is gezonder en door de vezels stimuleert het de stoelgang", aldus Broekmans.


Bob Vostermans (Burgemeester)

Vanochtend op naar Groep 8 van BS Meander. Vandaag is niet alleen de start van de Kinderboekenweek 2022, maar is het tevens het Burgemeestersontbijt tijdens Nationaal Schoolontbijt. Hoe leuk is het om beide te mogen combineren. Samen met de leerlingen van groep 8 werd gezond ontbeten. En daarna mocht ik voorlezen uit een spannend boek! Tot slot was er natuurlijk voldoende tijd om alle vragen te stellen die de kinderen bedacht hadden.

We leven in een tijd waarin om allerlei redenen (bewustzijn, armoede etc.) een gezond ontbijt voor kinderen niet altijd vanzelfsprekend is, terwijl een goede gezonde start in de ochtend belangrijk is. Alle aandacht daarvoor is daarom belangrijk!

5 Oktober 2022 (Uitzending Peel & Maas/Bob Vostermans)


Tags: #Gezondheid, #Reuver, #Meander, #Basisschool, #Voedsel, #Burgemeester,