2018 Daisy Derks uit Reuver - 21 jaar in armoede

Category:
Description:

Daisy Derks, 38 jaar uit Reuver, leeft al meer dan 21 jaar in armoede. Haar kinderen - nu 15 en 21 jaar- hebben daar behoorlijk veel last van gehad, zegt ze. Derks reageerde deze week op onze oproep om mee te praten over kinderarmoede omdat ze het taboe wil doorbreken.

“Ik kom uit een gezin waar nooit geld was. Mijn vader werkte in ploegendienst, mijn moeder werkte niet. We moesten de eindjes aan elkaar knopen. Ik herinner me dat nog heel goed. Als kind voelde ik al aan dat ik mijn ouders niet om iets moest vragen wat ze eigenlijk niet konden betalen. Ik wilde ze niet belasten. Mijn zoon van 15 jaar doet dat nu ook, merk ik. Hij heeft geen fiets, maar loopt liever 8 kilometer door de regen, dan dat hij mij vraagt om geld voor een kaartje voor de bus. Kilometers heeft hij zwart gereisd.

Schulden
Al 21 jaar leef ik in armoede. Al 21 jaar heb ik schulden waar ik niet meer uit kom. Het begon toen ik als alleenstaande moeder op mijn 19e met mijn zoontje van twee jaar mijn ouderlijk huis verliet en zelfstandig ging wonen. Wist ik veel dat ik elke maand rekeningen moest betalen van de WML of Essent. Ik was naïef, ik wist het niet en al gauw had ik een schuld van 1000 euro.

Lees meer op: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180110_00053592/daisy-derks-leeft-al-21-jaar-in-armoede

11 Januari 2018 (De Limburger door Judith Janssen)


Tags: #Armoede, #Reuver,