2017 Frits vangt geit met schoenveter (HvNL)

Category:
Description:

Frits Kierkeld vangt ‘gevaarlijke’ geit met schoenveter

De vertragingen van dinsdagavond op het traject van Eindhoven naar Den Bosch hadden een wel heel bijzondere reden: een geitje. Om dit geitje veilig te kunnen vangen, werden de intercity’s voor twee uur stilgelegd. Rond 21:15 uur werd het geitje gepakt, waarna het treinverkeer hervat kon worden.

Volgens meldingen van machinisten liep het geitje waarschijnlijk al een paar dagen langs het spoor. Maar dinsdagavond rond 18 uur kwamen er zoveel meldingen binnen dat NS en ProRail besloten een kijkje te gaan nemen. Reizigers konden vanaf 18:00 uur gebruik maken van stopbussen tussen Den Bosch, Vugt, Boxtel, Best en Eindhoven. Door de stilgelegde intercity’s tussen Eindhoven en Den Bosch, konden ook de intercity’s tussen Den Bosch en Utrecht niet rijden.

Uiteindelijk wist buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en ProRail-medewerker Frits Kierkels uit Reuver het geitje rond 21:15 uur te vangen met een schoenveter. Het beestje is inmiddels door de politie meegenomen. Die gaat op zoek naar het baasje.

18 Oktober 2017 (Uitzending SBS6 HvNL, Beeld Reality Photo)


Tags: #Trein, #Reuver, #Dieren, #Opmerkelijk,