2019 Politie gaat bosperceel doorzoeken in lopend onderzoek

Category:
Description:

De politie is vanwege een lopend onderzoek al enige tijd geïnteresseerd in een bosperceel aan de Kerstenbergweg.

Woensdag zou er volgens omwonende met een drone en helikopter boven het perceel zijn gevlogen, de politie wil er niet meer over kwijt dan het gaat om een PD (Plaats Delict) in een lopend onderzoek. Omwonende zijn geïnformeerd door de politie, die mogelijk dit weekend aan de slag gaat.

Beveiligers bewaken het perceel momenteel 24/7, ook zijn er tijdelijke voorzieningen geplaatst zoals een toilet, stroomaggregaat en schaftkeet. De politie weet desgevraagd nog niet wanneer zij met informatie over de zaak willen komen. De beveiligers willen ook niets kwijt over hun aanwezigheid, enkel dat zij tot en met maandagochtend het perceel moeten beveiligen.

Of het over de cold-case zaak gaat van Marjo Winkens uit 1975 is dus niet duidelijk, maar wekt wel de vermoedens op bij omwonende en recreanten. Destijds vonden voorbijgangers langs de N271, vlak bij, haar toilettas, en kledingstukken (legerjack, bromfietshelm en een stukgesneden schoen) na een avond stappen in Sittard.

Al vele jaren ging het gerucht dat haar lichaam zou zijn begraven onder de Streekweg (N567), een nieuwe provinciale weg tussen Venlo en Beesel, die op de bewuste nacht nog open lag en de volgende dag werd geasfalteerd. Tijdens de aanleg van de autosnelweg A73 over het tracé van de Streekweg heeft de politie de wegenbouwers gevraagd alert te zijn op stoffelijke resten. In oktober 2005 werd het bewuste wegdeel opengebroken, maar er werd niets aangetroffen.

28 Maart 2019 (Bron: Ruiver.nl)


Tags: #112, #Beesel, #Vermist, #Marjo Winkens, #Bos,