2019 Bestuurder bestelbusje (29) raakt zwaargewond met trein

Category:
Description:

Een trein en een bestelbusje zijn maandagavond rond tien voor acht met elkaar in botsing gekomen aan de Rayerveldweg in Beesel. Het ongeval gebeurde bij een onbewaakte spoorwegovergang.

De inzittende van het bestelbusje, een 29-jarige man uit Helmond, is met zware verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook was er een traumahelikopter ter plaatse, deze is inmiddels weer vertrokken. De hulpdiensten hebben maandagavond lange tijd naar een gewonde vrouw gezocht. Er was een vermoeden dat zij door de klap uit het busje geslingerd was, maar de politie laat weten dat er geen tweede gewonde is.

Treinreizigers
De trein kwam vanuit het noorden en reed richting Roermond. Het treinverkeer ligt door de aanrijding stil. Er rijden minstens tot middernacht tussen Reuver en Roermond geen treinen. Het ongeval gebeurde met een stoptrein van Arriva. Er zaten achttien reizigers in de trein. Zij zijn allen ongedeerd. Alle reizigers zijn met een opgeroepen touringcar inmiddels vertrokken en worden naar hun bestemming gebracht. Alle inzittenden krijgen nazorg van ProRail.

Door de harde klap zat de voorkant van het bestelbusje, een witte Volkswagen Transporter, vast aan de trein. Een overwegbord en een seinpaal zijn beschadigd geraakt. Monteurs van ProRail zijn ter plekke om de schade te herstellen.

Sluiproute
De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 28 januari unaniem besloten dat de onbewaakte spoorwegovergang dicht gaat. Vanaf wanneer dit gebeurt, is nog onduidelijk.

Volgens buurtbewoner Eugène Geerlings wordt de overweg door bewoners uit de buurt gebruikt als sluiproute. “Mijn vriend heeft een paar jaar geleden op deze plek zelfmoord gepleegd en er is zo’n veertien jaar terug een vader met zijn dochter geschept door een goederentrein. Het is een groot schandaal dat er hier nooit slagbomen zijn geplaatst. Te duur wordt dan gezegd. Maar een mensenleven kan nooit te duur zijn.”

11 Februari 2019 (Bron: De Limburger)


Tags: #112, #Beesel, #Ongeval, #Trein, #Bestelbus, #Overweg,