2019 Dagenlange zoekactie naar Marjo Winkens levert niets op

Category:
Description:

De zoekactie in Beesel naar Marjo Winkens, die 43 jaar geleden op 17-jarige leeftijd verdween, heeft niets opgeleverd. Dat meldt de politie.

Teamleider van het Limburgse coldcaseteam Bob Willemsen noemt het resultaat van de zoekactie een teleurstelling. „Want ik ging ervan uit dat ze gevonden zou worden.”

De politie maakte vrijdagmiddag bekend dat de zoekactie wel 25 nieuwe tips heeft opgeleverd. Volgens Willemsen gaat de politie die volgende week beoordelen. Hij stelt dat een coldcase nooit over is. „Dat is pas zo als je iemand vindt.”

Achter de Kerstenbergweg zocht de politie vijf dagen lang in een bosperceel en gedeelte van een tuin naar het lichaam van Marjo Winkens. De begroeiing werd verwijderd en met een machine werd 40 à 50 centimeter grond afgegraven. Archeologen bekeken vervolgens of er in de grond sporen aanwezig waren die konden duiden op eerdere graafactiviteiten. Volgens de politie is honderd procent zeker dat Winkens niet is begraven in het doorzochte gebied.

Een politiewoordvoerder wilde vrijdagmiddag nog steeds niet zeggen wie de serieuze tip gaf die leidde tot de zoekactie en wat de exacte inhoud daarvan was. Ook wilde de woordvoerder niet kwijt hoeveel de actie in Beesel heeft gekost. „Het kost geld, dat is duidelijk. Maar dat weegt niet op tegen het belang van de nabestaanden”, aldus de woordvoerder.

De toen 17-jarige Winkens uit Schimmert verdween in de nacht van 1 op 2 september 1975 na een bezoek aan de Sint Rosakermis in Sittard. De onopgeloste zaak is een van de oudste cold cases van Nederland.

5 April 2019 (Bron: De Limburger)


Tags: #112, #Beesel, #Vermist, #Marjo Winkens, #Bos,