2016 Jongetje van 6 gewond op Kermis Reuver

Category:
Description:

Een 6-jarig jongetje is maandag aan het eind van de middag gewond geraakt aan zijn arm toen hij klem kwam te zitten tussen bewegende trappen bij een kermisattractie. Het is niet duidelijk hoe het kindje vast is komen te zitten, wel is duidelijk dat de verwondingen dusdanig ernstig waren dat hij meteen naar het ziekenhuis werd vervoerd en een traumahelikopter ter assistentie gealarmeerd werd. Medewerkers van de attractie wisten hem te bevrijden.

Het gaat om de attractie Cake Walk, meer bekend onder de naam ‘Jimmy’, waar men via een parcours van hindernissen van beginpunt tot eindpunt moeten komen. Volgens getuigen ging het bij de eerste horde al mis. De attractie is vanwege het incident gesloten, het is niet bekend wanneer die weer open gaat. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor omstanders die getuige waren van het incident.

De politie doet technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval, daarnaast zal de Voedsel en Warenautoriteit ook nog onderzoek doen naar de staat van de attractie. Deze instantie onderzoekt onder meer de veiligheid van attractietoestellen op kermissen. Buiten dat het kindje ernstig letsel heeft aan een arm, kon de politie nog niets zeggen over de toestand van het slachtoffertje.

De burgemeester heeft via Sociale media gereageerd op de heftige gebeurtenis in Reuver: “Wij leven mee met ouders en familie en hopen op goed bericht” aldus Petra Dassen.


Update:
De 6-jarige jongen die maandagmiddag gewond raakte in een kermisattractie, maakt het naar omstandigheden goed. Burgemeester Petra Dassen heeft vanmorgen telefonisch contact gehad met de moeder van de jongen. Zij heeft laten weten dat de jongen zijn rechterhand blijft behouden is ondanks de zware verwondingen. Voor getuigen, jong en oud, die het hebben zien gebeuren is slachtofferhulp beschikbaar gesteld.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval, de resultaten daarvan zijn niet bekend gemaakt. Ook is de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) bezig met een onderzoek, die onderzoekt onder meer de veiligheid van attractietoestellen op kermissen. Door onduidelijke redenen kwam de jongen met zijn arm vast te zitten tussen de bewegende trappen van de Cake Walk. De jongen werd door medewerkers van de attractie uit zijn benarde positie gehaald, per ambulance is hij vervolgens met spoed naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht.

5 September 2016 (Uitzending TV-Ellef)


Tags: #112, #Reuver, #Ongeval, #Kermis,