2016 Laatste eucharistieviering Fatima kerk Offenbeek

Category:
Description:

Zaterdag 9 juli was de laatste eucharistieviering in de Fatima kerk, opgedragen door bisschop Frans Wiertz. Ook voor het kerkkoor is het wennen; de laatste keer dat ze hier zingen.

Na de viering trok een groep parochianen met het Allerheiligste en het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima in een bidtocht naar de Lambertuskerk in Reuver, waar de gelovigen een nieuw onderdak vinden. Redenen van de sluiting zijn de slechte financiële situatie van de parochie, het teruglopende kerkbezoek en de slechte bouwkundige staat van de kerk.

Tijdens de eucharistieviering stak bisschop Wiertz de parochianen een hart onder de riem. “De kerk gaat nu wel dicht, maar de parochie verdwijnt niet uit Offenbeek. Want die parochie, dat bent u”, aldus de bisschop tot de aanwezigen. “Zolang u zich blijft bekommeren om God én om uw naaste blijft het evangelie hier weerklinken.” Aansluitend bij het evangelie van de Barmhartige Samaritaan merkte de bisschop verder op dat gelovige mensen als Gods Volk altijd onderweg zijn: “We gaan samen een nieuwe horizon tegemoet en we mogen ons barmhartig tonen voor iedereen die we onderweg tegenkomen.”

9 Juli 2016 (Uitzending RTV-Roermond)


Tags: #Fatimakerk, #Reuver, #Sluiten, #Kerktoren, #Kerk,